Jump to content

David di Tommaso Memorial Match


Remco's
 Share

Recommended Posts

[img]http://www.fc-utrecht.nl/images/0/0323_0036.jpg[/img]

Ruim tienduizend toeschouwers bezochten vrijdag in Stadion Galgenwaard de David di Tommaso Memorial Match. Monaco won de wedstrijd met 0-1.

Het publiek veerde al op. Maar zijn inzet verdween helaas rakelings naast het doel. Bijna zorgde Yohan di Tommaso in de slotfase van het duel tussen FC Utrecht en Monaco voor de gelijkmaker. Onder luid applaus had de jongere broer van David zich even daarvoor bij de zijlijn gemeld. Een bijzonder moment. Yohan speelde het laatste kwartier mee in het shirt dat zijn broer anderhalf jaar met trots droeg.
Ook het eerste balcontact van de avond was voor de familie Di Tommaso. Aan de hand van zijn moeder gaf de kleine Noah di Tommaso een ferme trap tegen de wedstrijdbal richting de dichtstbijzijnde speler. Het zoontje van Audrey en David verrichtte daarmee de aftrap van de wedstrijd die voorafgegaan werd door een minuut stilte.

Met name het slotakkoord bracht sterk de herinnering terug aan de aangrijpende herdenkingsdienst op die koude decemberavond van 2005. Net als toen zongen de supporters hartstochtelijk zijn naam, klonk 'You'll never walk alone' uit de luidspeakers en verlichtte Bengaals vuurwerk het stadion.
Kort daarvoor had Foeke Booy namens Audrey di Tommaso mooie woorden gesproken vanaf de middenstip. Dankbaar was ze dat de supporters de Fransman bij zijn komst in Utrecht niet als een vreemdeling zagen, maar hem direct in de armen sloten. 'De glimlachen, het enthousiaste geklap en het liedje dat gezongen werd, maakten hem zo blij en zo enorm trots. Daar droomt elke sportman van en jullie hebben het hem geschonken. Ons leven in Utrecht was veel te kort, maar zo rijk in vele opzichten.'

Ze wees ook op de eerste wedstrijd van David voor FC Utrecht, in de Arena tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal, en zijn laatste optreden, twee dagen voor zijn dood, opvallend genoeg weer tegen Ajax. FC Utrecht won beide duels. 'Hij wist hoe belangrijk deze wedstrijden voor de supporters waren en wilde er alles aan doen om die te winnen. Hij is blij dat hij jullie dit cadeau heeft kunnen geven.'
Monaco won de wedstrijd. Het enige doelpunt van de avond kwam op een voor FC Utrecht ongelukkige wijze tot stand. Via het been van Schut belandde de bal achter Grandel. Van der Gun had daarna de gelijkmaker op de schoen en een schot van Caluw
Link to comment
Share on other sites

Memorial Match brengt 130.000 euro op

De David di Tommaso Memorial Match heeft 130.000 euro opgebracht. Het bedrag is de opbrengst van de kaartverkoop voor de Memorial Match afgelopen vrijdag, het resultaat van diverse veilingen en giften die binnenkwamen op de speciale bankrekening.

Naast de veiling op internet, leverde ook de veiling onder de Business Associates een behoorlijk bedrag op. Daarnaast veilde ook AS Monaco diverse artikelen en bracht de kaartverkoop van de wedstrijd FC Utrecht-AS Monaco het nodige op.

Voorzitter van FC Utrecht Jan Willem van Dop is blij met de opbrengst. 'Het is mooi dat we een substantieel bedrag kunnen overmaken naar Audrey en Noah di Tommaso. Ik ben best trots dat wij de Memorial Match van de grond hebben gekregen en uiteindelijk zijn het onze supporters die zorgen voor dit resultaat. Ik wil graag iedereen bedanken die, in welke vorm dan ook, heeft bijgedragen aan deze mooie opbrengst.'
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...