Jump to content

Brand glasfabriek Leerdam


PC-fre@k
 Share

Recommended Posts

In de glasfabriek in Leerdam aan de Lingedijk woedt sinds het middaguur een grote brand. Het vuur woedt in een loods van 55 vierkante meter groot, aldus de politie. Alle routes van, naar en langs de glasfabriek zijn afgesloten. Zes brandweerkorpsen zijn betrokken bij het bestrijden van het vuur. Er zijn tot nu toe geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. In de loods liggen glas en houten pallets omwikkeld met folie.

[center][url="http://www.brwvijfheerenlanden.nl/fotos/pics/Prio%201%20Grip%201%20Zeer%20Grote%20Brand%20Royal%20Leerdam%20%2001-01-07%20%2843%29.JPG"][img]http://www.pc-freakz.com/images/brandldam.jpg[/img][/url]
[/center]
Volgends een politiewoordvoerster is de brand onder controle maar zal het nog zeker enkele uren nodig hebben voor het blussen. Juni 2006 was er ook al brand, toen brandden 3 loodsen geheel af, in 1999 ging ook een loods in vlammen op welke aangestoken was door een brandweerman.

Voor foto's, kijk op [url="http://%22http://www.brwvijfheerenlanden.nl/index.php?locatie=Fotos&action=search&bprosite=53&order=datum&ascdesc=DESC&action=search_result&bildname=Glasfabriek+Lingedijk%2C+1+Januari&katsel=all&bildpfad=&author=&min_date_d=&min_date_m=&min_date_y=&max_date_d=&max_date_m=&max_date_y=&min_hits=*&max_hits=*&min_rate=0&max_rate=5%22"]brwvijfheerenlanden.nl (klik hier)[/url]

update: De brandweer zal nog tot diep in de nacht bezig zijn met nablussen, of de loods als verloren moet worden beschouwd is niet bekend.
Link to comment
Share on other sites

een loods van 55 vierkante meter.. zulke kleine loodsen staan er niet eens :o

In de nacht van zondag op maandag was er trouwens ook al brand..
Link to comment
Share on other sites

Klopt, stond een machine in de brand geloof ik...

En wat betreft die afmeting, ik heb het zelf niet opgemeten, het gaat iig om
Link to comment
Share on other sites

Ik weet om welke het gaat idd, maar zo stond het ook hier en daar op teletekst, zijn vrij grote loodsen overigens.
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...