Jump to content

Chaos op de wegen


Keezy
 Share

Recommended Posts

Drukste avondspits ooit

DEN HAAG - Vrijdag 25 november 2005 staat voorlopig te boek als de dag met de langste avondspits in de historie van de Nederlandse snelwegen. Volgens de ANWB stond er rond zes uur in totaal 802 kilometer kilometer.

De ANWB adviseert automobilisten vrijdag de weg niet op te gaan in het midden en zuiden van het land. Er staan diverse files van tientallen kilometers lang.

Op de A1 staat vrijdagmiddag in oostelijke richting een file van 70 kilometer lang. Volgens de ANWB is "er niet door te komen".

Medewerkers van hulpdiensten gaan dekens en warme drankjes uitdelen aan automobilisten, die al urenlang vast zitten op de snelwegen A1 en A50. Dat heeft een politiewoordvoerder vrijdagavond gezegd in een extra uitzending van Omroep Gelderland.

Volgens de woordvoerder staan met name op de A50 (Apeldoorn - Arnhem) automobilisten, die al om elf uur vrijdagmorgen in de file terecht zijn gekomen en sindsdien nauwelijks zijn opgeschoten. Maar de politie kan niet garanderen dat de hulpverleners iedereen kunnen bereiken, want op sommige plaatsen is de sneeuw in de berm langs de A50 wel een meter diep.

De politie raadt mensen in de file aan om in hun auto te blijven zitten en de verwarming niet te hoog te zetten. De woordvoerder kan nog geen enkele indicatie geven over het tijdstip dat er mogelijk weer beweging zou kunnen komen in het verkeer.

Het is wel eens eerder voorgekomen dat het extreem druk was op de snelwegen in Gelderland, maar in die gevallen was dat in het hele land zo. "Dit is nog nooit eerder alleen in dit gebied gebeurd", aldus een woordvoerder.

Politie, brandweer en andere hulpdiensten hebben in Apeldoorn een crisiscentrum ingericht. De hulpdiensten maken zich zorgen over automobilisten, van wie sommigen al sinds vrijdagmorgen vast zitten in een file ergens op de Veluwe.

Dat heeft een politiewoordvoerder vrijdag gezegd in een uitzending van Omroep Gelderland. De regionale zender blijft vrijdag twee uur langer dan normaal in de lucht om gestrande reizigers zo lang mogelijk op de hoogte te houden van de situatie in Gelderland. De uitzending duurt nu tot 21.00 uur.

Screenshot van een paar minuten geleden
[img]http://img117.imageshack.us/img117/4168/drukte9kf.jpg[/img]

-------------------------------------------------------------------------
[b]Treinverkeer plat in oosten en midden van het land [/b]

UTRECHT - De sneeuwval en de harde wind veroorzaken in het noorden en oosten van het land ernstige vertragingen in het treinverkeer. Op meerdere trajecten in het oosten en het noorden rijden geen of minder treinen. ProRail heeft reizigers geadviseerd niet naar of via Utrecht Centraal te reizen.

Na het midden en het oosten van het land veroorzaakt het slechte weer nu ook vertragingen op het spoor bij Tilburg en Den Bosch. Door de weersomstandigheden rijden zowel van en naar Tilburg als van en naar Den Bosch geen treinen, meldde ProRail.

Het winterweer leidt tot gladde wegen en wisselstoringen. Ook liggen op diverse plekken bomen op het spoor. Monteurs die de ongemakken moeten verhelpen, staan vaak in eindeloze files en ook is het niet mogelijk om bussen in te zetten, liet ProRail weten. Medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen en ProRail staan op de stations om gestrande reizigers informatie te geven. Ook worden broodjes en koffie uitgedeeld.

Door blikseminslag rijden er tussen Utrecht en Amersfoort, tussen Utrecht en Hilversum en tussen Utrecht en Baarn geen treinen. Een wisselstoring tussen Zutphen en Deventer en tussen Zutphen en Hengelo zorgt ervoor dat er geen treinen rijden op deze trajecten.

Hetzelfde geldt voor het traject Hengelo en Bad Bentheim en Zevenaar en Winterswijk. Door de weersomstandigheden rijden er tussen Enschede en Gronau geen treinen en een boom op het spoor zorgt er voor dat de treinen tussen Zutphen en Winterswijk niet rijden.

De beperkingen als gevolg van een gestrande vrachtauto op een overweg tussen Amersfoort en Apeldoorn zijn voorbij. Het treinverkeer tussen Amersfoort en Apeldoorn wordt hervat.

BRONNEN: NU.NL


Net gelezen
[quote name='www.Rotterdam.nl']Okey, het heeft indirect te maken met onze infrastructuur en het is onderwerp van de dag...


NOODWEER IN NEDERLAND NU:
- 800KM file
- Bijna 100km file tussen Den Bosch en Amsterdam
- Automobilisten overnachten in Auto op A1 richting Duitsland
- Stroomuitval in de achterhoek, geen treinverkeer aldaar.
- Geen treinverkeer vanaf station Tilburg
- Geen/nauwelijks treinverkeer vanaf Utrecht
- [b]Dijkverzwaringen met zandzakken elders in het land, overstroming dreigt.[/b]- tientallen botsingen en andere ongevallen



En wie heeft er nog meer info?[/quote]

Bevestiging over de dijkverzwaringen:

PURMEREND Het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft vrijdag door aanhoudende zware regenval op drie plekken in de regio Waterland in totaal vierhonderd zandzakken neergelegd.
De zakken moeten voorkomen dat water over de dijk sijpelt. De zakken zijn geplaatst op de Poppendammergouw en de Bloemendalergouw in Broek in Waterland en op de Sapmeer in Graft.
In het overige gebied dat onder het hoogheemraadschap valt - heel NoordHolland boven het IJ - draaien de gemalen op volle toeren.

BRON : rtvnh.nl

Ik blijf updaten... Edited by Keezy
Link to comment
Share on other sites

Wat een gedoe was dat zeg, 16:30 @ Station, 20:00 thuis.. Normaal duurt dat 0:15, nu 3:30 (16x zo lang) :s

btw, zoals jij je nieuws post kees, dat is echt super irritant.. (direct van de site met enters, geen tijden bij je updates, verschillende manier van posten,...) Soms neemt dat al te veel moeite om te lezen, jammer. Maar dat ff terzijde...
Link to comment
Share on other sites

[quote name='PC-fre@k' date='Nov 25 2005, 23:24:21']btw, zoals jij je nieuws post kees, dat is echt super irritant.. (direct van de site met enters, geen tijden bij je updates, verschillende manier van posten,...) Soms neemt dat al te veel moeite om te lezen, jammer. Maar dat ff terzijde...
[right][snapback]78092[/snapback][/right]
[/quote]


Oke we pakken het anders aan :)

[b]Reddende engel valt in Lek [/b]

Uitgegeven: 25 november 2005 23:16

VIANEN - Een automobilist die vrijdagavond op de Lekbrug in Vianen een vrachtwagenchauffeur wilde helpen, is in de rivier gevallen. Vrijdagavond laat was hij volgens een woordvoerster van de politie nog niet gevonden.

Op de Lekbrug schaarde een vrachtwagen. Een automobilist die uit de tegenovergestelde richting kwam, stopte en stapte uit om de chauffeur uit zijn wagen te willen helpen. Hij sprong over de vangrail naar de andere baan, maar vergat dat beide rijbanen los van elkaar over de rivier lopen.

De brandweer heeft tot laat in de avond naar de man gezocht, maar werd gehinderd door het slechte weer.

BRON: NU.NL



Om half 12 is het verkeer op de A27 gaan rijden.

De actuele verkeersituatie (0:18 uur) : 24 meldingen, waarvan 14 files (158 km) (waarvan 50 kilometer op de A50) Edited by Keezy
Link to comment
Share on other sites

Hebk gehoord jah!! egt erg!!

Ik was btw vrijdag avond ff naar judith toe in ziekenhuis! k ree met stef en marina met heleen mee!! we hebben dr focking 3 uur over gedaan om van gorkum naar leerdam te kome!! en toen konk nog 2 km lope met mn scoot! en toen konk bij de koenderseweg weer gaan rije! alles bevrore kon nix meer bewege!! Damn.. wat un kutweer!
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Lichaam na val van Lekbrug gevonden

Uitgegeven: 19 december 2005 17:22
Laatst gewijzigd: 19 december 2005 17:43

AMSTERDAM - Het lichaam van de 42-jarige man uit Vianen die eind november van de Lekbrug is gevallen is gevonden. Dat meldt de politie Utrecht maandag. De man viel tijdens een sneeuwbui van de tientallen meters hoge brug het water in, toen hij hulp wilde bieden bij een aanrijding op de weghelft met hem tegemoetkomend verkeer.

Hij zag het gat tussen de twee weghelften over het hoofd en viel in de rivier.


Een schipper signaleerde het lichaam van de man maandag rond 11.50 uur in de Lek, bij Tull en 't Waal. De politie heeft het lichaam inmiddels geborgen. Na het ongeluk werden dagenlang helikopters ingezet bij een vergeefse zoektocht naar het slachtoffer. De waterpolitie zette sonarapparatuur in en dregde tot tweehonderd meter stroomafwaarts van de plaats van het ongeval.

Tull en 't Waal ligt ongeveer drie kilometer bij de Lekbrug vandaan.


NU.NL
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...