Jump to content

Gijzeling twee vrouwen in Brussel


PC-fre@k
 Share

Recommended Posts

De gijzelnemer verscheen vanochtend rond 08:15 uur even voor het raam en schreeuwde naar de politie die de buurt hermetisch heeft afgesloten. Hij liet een pistool en een granaat zien. Van onderhandelingen zou momenteel geen sprake zijn. Scherpschutters nemen posities in op de daken rond de woning. De dader is een 36-jarige gevangene die op proefverlof is. Hij kon niet verkroppen dat zijn vrouw een nieuwe relatie had. Eerst hield hij ook zijn kinderen, twee meisjes van drie en acht jaar, onder schot. Hij liet ze rond 23:00 uur vrij, in ruil voor sigaretten en drank.

Toen de politie verscheen, schoot de gijzelnemer enkele keren in de massa die zich in de buurt had verzameld. Een agente raakte daardoor lichtgewond. Door de gijzeling kan een echtpaar in een andere bovenwoning niet naar buiten. Gijzelnemer Farid Bamoihammad, bijgenaamd 'le Fou' ('de Gek'), is een bekende van de politie. In 1994 schoot hij in Brussel iemand dood. Hij zit momenteel vast voor een gijzeling in 2000 in een fastfoodrestaurant, waar hij in Brussel zijn oudste dochter en zeven mensen vasthield.

[b]Update:[/b] De twee gijzelaars zijn de oppas van de twee kinderen, en haar dochter. Eerder werd gezegd dat het om de ex-vrouw van de man en een klant uit het caf
Link to comment
Share on other sites

Update :)

btw wel lastig zeg om uit te zoeken wie nou die 2 mensen zijn, steeds wat anders :p Bij deze is gijzeling gestaakt..
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...