Jump to content

Weesjes als proefkonijn


Iceman
 Share

Recommended Posts

Medicijnproeven

Wees- en pleegkinderen hebben het over het algemeen niet echt getroffen. Het kan echter altijd erger, moet men in New York denken. Als je daar als wees opgroeit, loop je het risico onvrijwillig te worden misbruikt voor medicijnproeven.
Kinderen, sommigen slechts een paar maanden oud, worden er dagelijks volgestopt met testmedicijnen. De kinderen krijgen medicijnen toegediend die ze helemaal niet nodig hebben en waarvan de uitwerkingen nog niet duidelijk zijn. En het is echt geen kinderachtig spul dat ze binnenkrijgen. Zo moeten ze zware cocktails tegen het HIV-virus tot zich nemen. Het Incarnation Centre in Manhattan ging zelfs zo ver dat ze sondes ingebrachten bij de kinderen. Hierdoor zou er geen twijfel over bestaan of de kinderen de medicijnen binnenkregen.
Wie denkt dat deze praktijken makkelijk gestopt kunnen worden komt bedrogen uit. De kinderen worden namelijk op een volstrekt legale manier behandeld. De weeskinderen vallen onder de verantwoordelijkheid van de overheid, die dus eigenlijk hun voogd is. Hierdoor kunnen ze alles voor die kinderen beslissen. Zodoende kunnen ze dus ook een handtekening zetten onder het verzoek van farmaceutische giganten die hun medicijnen op kinderen willen testen.

Dit alles werd onthuld in een documentaire van de Schot Jamie Doran. Hij interviewde diverse pleegouders die vermoedens hadden van het misbruik en later zelfs geconfronteerd werden met overduidelijke bewijzen.

Het verhaal van Naomi Krakinberg
Iets meer dan 10 jaar geleden adopteerde Naomi twee kinderen, een jongen en een meisje. De jongen, Damian, was afkomstig uit het Incarnation Children Centre te Manhattan. Met het Edited by PC-fre@k
Link to comment
Share on other sites

Walgelijk gewoon! En dan gaan ze een beetje lopen zeiken tegen Saddam Hoessein enzo, en terrorisme, wat is dit dan?
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...