Jump to content

Vliegtuig neergestort


*Mini-Caro*
 Share

Recommended Posts

[b]Cypriotisch vliegtuig neergestort bij Athene[/b]

Uitgegeven: 14 augustus 2005 11:35

ATHENE - Een Cypriotisch vliegtuig met aan boord 115 passagiers en zes bemanningsleden is zondag neergestort ten noordoosten van de Griekse hoofdstad Athene. Het toestel van de Cypriotische luchtvaartmaatschappij Helios was opgestegen in Larnaca. Volgens Griekse autoriteiten lijkt geen van de inzittenden de ramp te hebben overleefd. Het toestel stortte neer bij Varnava, een ruig en onbewoond gebied dat moeilijk te bereiken is. Vanuit de lucht hebben reddingswerkers daar het wrak van het vliegtuig gezien en talrijke lichamen die verspreid liggen in de omgeving. De burgemeester van Grammatikos, George Papageorgiou, zei dat alleen het staartstuk nog als zodanig herkenbaar was. Volgens hem probeerden de inwoners van de gemeente massaal hulp te verlenen.
Het vliegtuig verongelukte mogelijk doordat de luchtdruk in het toestel wegviel. Daardoor zou de zuurstoftoevoer zijn aangetast. Dat heeft een woordvoerder van het Griekse ministerie voor Openbare Veiligheid gezegd.

De bemanning van twee straaljagers die op verkenning waren gestuurd, zagen dat de piloten dubbelgevouwen lagen in de cockpit en dat de zuurstofmaskers in de cabine tevoorschijn waren gekomen. Dat zou volgens deskundigen erop kunnen wijzen dat de luchtdruk in het vliegtuig was weggevallen.
Het toestel was onderweg naar de Tsjechische hoofdstad Praag, meldden de Tsjechische luchthavenautoriteiten. De brand in de wrakstukken van het toestel, dat crashte ten noorden van Athene, is inmiddels geblust. Daarvoor zijn Canadese blusvliegtuigen gebruikt.

De Griekse premier Karamanlis heeft zijn vakantie op het Griekse eiland Tinos onderbroken en is onderweg naar de plaats van de ramp.
Helios is particuliere maatschappij die vier Boeings 737 had. Daarmee worden vluchten uitgevoerd om Londen, Athene, Sofia, Dublin en Straatsburg.

[i]Bron: NU.NL[/i]

[b]Update: [/b]Griekse lijkschouwers hebben gezegd dat een kind nog in leven was nadat het Cypriotische vliegtuig waarin hij zat, was neergestort bij Athene. Dat meldt de Griekse staatstelevisie. Volgens de lijkschouwers leefde het kind nog ondanks zware verwondingen aan zijn hoofd. Bij de autopsie van zijn lichaam bleek dat hij na de crash veel rook binnen heeft gekregen.

[i]Bron: rtlnieuws.nl[/i] Edited by PC-fre@k
Link to comment
Share on other sites

Even een stukje van een bericht van NU.NL

[b]Herhaaldelijk problemen[/b]

Griekse en Cypriotische media meldden zondag dat er de afgelopen maanden herhaaldelijk problemen zijn geweest met de airconditioning en de luchtdruk in het ramptoestel. Daarbij zouden wegens zuurstofgebrek passagiers bewusteloos zijn geraakt. Ook zouden werktuigkundigen van Helios zijn ontslagen omdat zij weigerden te tekenen voor de veiligheid van toestellen.

Een woordvoerder van Helios ontkende de berichten over onveiligheid van het toestel en zei dat de Boeing nog vorige week was gereviseerd.

------------------------------------------------------------------------------------
Ja, dan streef je als vliegtuigmaatschappij zijnde af op een ramp en negative publiciteit.
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...