Jump to content

London & Terreur


Keezy
 Share

Recommended Posts

Het was weer schrikken toen ik op vakantie de TV aanzette op Nederland 2. Weer een hele serie incidenten. De laaste update:

[b]Londens metrostation korte tijd ontruimd[/b]

Uitgegeven: 23 juli 2005 12:46
Laatst gewijzigd: 23 juli 2005 13:12

LONDEN - De Britse politie heeft zaterdag in Londen het metrostation Mile End korte tijd ontruimd na een waarschuwing. Dat heeft de Britse zender BBC News 24 bericht. Het station is daarna weer geopend, aldus de autoriteiten.

Het is niet duidelijk wat er aan de hand was. De hulp van de brandweer werd ingeroepen om aanwezig te zijn bij een "incident", aldus een brandweerman. De politie had de omgeving rond het station enige tijd afgesloten voor verkeer.

NU.NL


[b]Britse politie arresteert verdachte[/b]

Uitgegeven: 23 juli 2005 10:49
Laatst gewijzigd: 23 juli 2005 10:51

LONDEN - De Britse politie heeft zaterdag in de Londense wijk Stockwell een tweede verdachte aangehouden in verband met de mislukte bomaanslag in Londen van donderdag. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

Een woordvoerster bevestigde dat een tweede verdachte is gearresteerd, maar wilde verder geen informatie geven. Vrijdag arresteerde de politie in verband met de aanslagen in Stockwell ook al een man die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest.

NU.NL


[b]Londense politie geeft beelden verdachten vrij[/b]

Uitgegeven: 22 juli 2005 16:47

LONDEN - De Londense politie heeft vrijdagmiddag beelden vrijgegeven van de vier mannen die donderdag in het openbaar vervoer probeerden explosieven af te laten gaan.

De foto's zijn afkomstig van het televisiesysteem op metrostations en in een bus. De politie heeft dringend informatie over de verdachten nodig, aldus een woordvoerder.


Later meer...

NU.NL


[b]Politie Londen schiet vermeende terrorist dood (video)[/b]

Uitgegeven: 22 juli 2005 11:54
Laatst gewijzigd: 22 juli 2005 15:34

LONDEN - De politie in de Britse hoofdstad Londen heeft vrijdag een vermeende zelfmoordterrorist doodgeschoten, toen die een metro in wilde stappen in het zuiden van de stad. Dat berichtte de BBC. De Britse politie heeft het bericht bevestigd.

Volgens een politiewoordvoerder waren de agenten de verdachte gevolgd in het metrostation. Zij spraken hem aan en schoten toen hij niet reageerde. Hij werd ter plaatse dood verklaard.

De politie heeft volgens Sky News agenten de opdracht gegeven om een verdachte dood te schieten als vermoed wordt dat hij of zij op het punt staat een bom te laten ontploffen.

Een ooggetuige verklaarde tegen de BBC dat het gaat om een stevig gebouwde man met een Aziatisch uiterlijk en een honkbalpet op. Volgens de getuige leek de man geen wapen te dragen en ook geen rugzak, zoals de vermoedelijke plegers van de zelfmoordaanslagen in Londen op 7 juli.

Kleine explosie

Een getuige heeft vrijdagochtend gemeld dat in een metrostel bij het station Stockwell in de ondergrondse van Londen opnieuw kleine explosie heeft voorgedaan. Net als donderdag onstond er een scherpe stank en was er rook in het metrostel.

Sky News meldde op gezag van anonieme politiebronnen dat het slachtoffer vermoedelijk iets te maken had met de mislukte aanslagen donderdag in Londen. In drie metrostellen en een bus probeerden terroristen bommen te laten afgaan, maar vermoedelijk weigerden de explosieven of de ontstekingen dienst.

De politie heeft de omgeving van het station hermetisch afgesloten. Een metrotrein in het station is ontruimd. Twee metrolijnen zijn volledig stilgelegd, aldus de verkeerspolitie.

Persconferentie

De Londense politie heeft vrijdagmiddag een persconferentie over het doodschieten van een verdachte in de metro uitgesteld. Dat meldde de BBC. Reden voor het uitstel is volgens een woordvoerder ''een voortdurende politieoperatie''.

Al-Qaeda

De aanslagen van donderdag zijn opge Edited by Keezy
Link to comment
Share on other sites

[quote]Zij spraken hem aan en schoten toen hij niet reageerde. [/quote]
dat klinkt echt debiel :)
Link to comment
Share on other sites

even een klein uitstapje, maar toch o zo dichtbij:

[b]Terreurgroep dreigt met 'hel' in Amsterdam[/b]

Uitgegeven: 22 juli 2005 20:06
Laatst gewijzigd: 22 juli 2005 20:48

DUBAI - Op het internet is vrijdag een verklaring verschenen waarin een terreurgroep Nederland opnieuw waarschuwt voor een aanslag. De extremistische islamieten dreigen van Amsterdam een "hel" te maken.

"Onze volgende aanvallen zullen een hel zijn voor de vijanden van God. Zij zetten een bloedige oorlog in gang tegen diegenen die de ongelovige Amerikanen in de regio steunen", aldus de groepering die zegt aan al-Qaeda gelieerd te zijn. De Brigades Abu Hafs al-Masri bedreigt ook Itali
Link to comment
Share on other sites

Ja, de wereld rommelt nu aan alle kanten:

[b]Tientallen doden door aanslagen badplaats Egypte[/b]

Uitgegeven: 23 juli 2005 07:42
Laatst gewijzigd: 23 juli 2005 12:07

SHARM EL-SHEIKH - Een serie autobomaanslagen heeft het paradijselijke vakantie-oord Sharm el-Sheikh in Egypte zaterdag veranderd in een bloedbad. Zeker 83 mensen zijn om het leven gekomen. Zeker tweehonderd mensen raakten gewond, van wie velen er ernstig aan toe zijn. Veel doden zijn onherkenbaar verminkt.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Zeker 28 buitenlanders raakten gewond, onder wie dertien Italianen en drie Spanjaarden. Onder de doden en gewonden zouden zich ook Nederlandse vakantievierders bevinden. Hoeveel Nederlanders slachtoffer zijn geworden, is nog niet bekend. In Sharm el-Sheikh, in het zuiden van de woestijn de Sina
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
14 Augustus 2005 10:45

VS waarschuwt voor grote aanslagen
LONDEN De Amerikanen waarschuwen dat al-Qaeda aanslagen met tankwagens wil plegen in Londen en enkele Amerikaanse steden. Volgens Engelse kranten hebben de terroristen het op tankstations gemunt om veel slachtoffers te maken.

De zondagskranten baseren zich op een uitgelekt document van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid in de VS. Naast Londen worden New York, Chicago en Los Angeles als doelwit genoemd.

De aanslagen zouden binnen een maand worden uitgevoerd ter herinnering aan de aanslagen van 11 september 2001.De FBI twijfelt aan de betrouwbaarheid van de informatie van het ministerie.

NOS.NL
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...