Jump to content

Explosies in Londens OV (Bus en Metrostations)


Keezy
 Share

Recommended Posts

Explosies in metro Londen

LONDEN In Londen is alle metroverkeer stilgelegd na enkele explosies, waarbij verschillende gewonden zijn gevallen. De explosies zouden veroorzaakt zijn door een stroomstoring als gevolg van een abrupte verhoging van het voltage.

De ontploffingen deden zich voor in de stations Aldgate en Liverpool Street Station. Reizigers vluchtten in paniek de stations uit. Ambulances waren snel ter plaatse om gewonden te verzorgen.

Nos.nl
---------------------------------------------------------------------
Oh nee. de laaste berichten zijn niet goed! EXPLOSIE in een londense BUS Edited by Keezy
Link to comment
Share on other sites

egt vreselijk weer is.. snap je nie he, wrom mensen da nou doen..

naja ken een paar mensen in Londen, hoop dat hun iig nix is overkomen, mr voor de rest ist ook gewoon kut en erg en vreselijk en onbeschrijfbaar eik..

strax ff Blair's verklaring zien, mr hij zal wel nie zo heel veel zeggen, alleen dat ieder1 kalm moet blijven e.d.
Link to comment
Share on other sites

tja hoe ernstig het ook is, echt verrassend is het natuurlijk niet dat ze nu Engeland gepakt hebben.
en weer n NAVO-land...................
Link to comment
Share on other sites

echt fucking erg
minimaal 45 doden en 1000 gewonden
en het is alkaida of hoe je het ook mag schrijven
ze hebben ook gezegt dat ze elk land pakken diej in irak bezig is geweest

ze moeten diej groep echt vermoorden
de leider hebben ze al maar er is al weer een opvolger

*dit is wat ik allemaal heb gehoord*
Link to comment
Share on other sites

al-qaida wordt niet voor niets een terreurnetwerk genoemd, die lui zitten dus overal, onmogelijk om op te rollen
Link to comment
Share on other sites

[quote name='$tAnLeY' date='Jul 7 2005, 18:06:20']Levenslang de cel in?
wat denk je gewoon van gelijk kapot maken!
diej verdienen het niej om te leven
[right][snapback]74741[/snapback][/right]
[/quote]
en als wij hun kapot maken verdienen wij da wel? tis mar objectief natuuk wat rechtvaardig is en niet he.. oh en btw, levenslang lijkt mij persoonlijk erger dan doodsstraf meteen, mar dat terzijde (laatste is ook onrealistisch gezien verboden in veel landen drop)

tis iig vreselijk wat dr is gebeurd vdaag, en we moeten indd mar hopen dat ze die groep vinden en ontmantelen, mar dat dr vantevoren totaal nix van bekend was geeft wel aan dat t een lastige zoektocht wordt helaas...
Link to comment
Share on other sites

Eerst moeten we maar zien hoeveel slachtoffers deze daad heeft geeist en wie hier exact achterzit. Immiddels begint ook de vraag te komen of dat dit ook in Nederland kan gebeuren. Het antwoord is JA. Sterker nog, de vraag is niet OF er in Nederland er een aanslag gepleegd zal worden, maar WANEER dat het zal gebeuren.
Link to comment
Share on other sites

dis gewoon te ziek.. dat iemand zoiets kan doen ey kom op!
der zijn op dit moment ong. 1000 nederlanders in londen op vakantie, ze zijn druk bezig om uittezoeken waar ze zitten, waarschijnlijk zoiezo 1 nederlandse overleden.

*gehoord*
Link to comment
Share on other sites

t lijkt wel alsof k hier de enige bent die hier niet echt van staat te kijken
tuurlijk ist ff schrikken as je de berichten ziet/hoort/leest, maar laten we niet met z'n allen gaan doen alsof het kwam als donderslag bij heldere hemel

kmerk t ook op tv, alles en iedereen doet veel minder paniekerig en schrikkerig dan bij bijvoorbeeld Madrid

kben trouwens wel benieuwd wat er op de camer
Link to comment
Share on other sites

Welkom allemaal in het jaar 2005 - de tijd van terreuraanvallen, oorlogen, natuurrampen, aids en uitgehongerde mensen over de hele wereld...
Link to comment
Share on other sites

ach k wilde wat posten over in Nederland enzo mar k vind wel gezegend.. ik hoop dat mensen die t kunnen voorkomen hier dat ook doen en daar hek t volste vertrouwen in, kan ten slotte niet veel anders doen

heeft iemand in de tussentijd al wat meer informatie over de aanslagen enzo? 37 doden is laatste wat ik hoorde iig, mar waren t zelfmoordaanslagen of wat?
Link to comment
Share on other sites

CNN zei vanmiddag dat het nog niet duidelijk was of het een zelfmoordaanslag was.
Die groeperingen willen duidelijk maken dat ze hoe dan ook door alle security systemen kunnen komen, dat zie je nu wel bij de metro.

Alle informatiebronnen zeggen dat men rustig moet blijven, overmorgen ben ik op Londen Heathrow Airport, ik ben benieuwd hoe chaotisch en beveiligd het daar is.
Gelukkig hoef ik er maar een uurtje te blijven, British Airways zegt geen problemen te verwachten en op de vliegvelden zal sowieso ook wel heel veel beveiliging zijn.

Anyway er is een code Orange actief: dat is een hoog level, wat betekent dat je alert moet zijn voor terrorisme.
Hier in Amerika zie je bij bedrijven vlaggen halfstok hangen.
Link to comment
Share on other sites

Wat kan Nederland hiervan leren dan?
Link to comment
Share on other sites

De kans is zeer groot dat Nederland ook getroffen wordt door aanslagen. Hoe de hulpverlening in London verliep is uitmuntend. Er was eigenlijk geen sprake van enorme chaos, wat een terroristische organisatie juist wel hoopt. De AIVD en diverse instantie's kunnen lessen trekken over hoe er in Londen en Madrid is omgegaan met de organisatie van de hulpverlening, want operatie Bonfire liep toch ook niet vlekkeloos. Ook zal de Nederlandse bevolking waarschijnlijk heel anders reageren, omdat wij vrijwel geen terroristische actie's kennen op "soft targets" De laaste van omvang was de molukse treinkaping van 1977. (Dat op een gedurfte manier werd opgelost.) Hoe vaak is het Verenigd Koningkrijk al getroffen door bomaanslagen door de IRA?
Link to comment
Share on other sites

Aanslagen Londen mogelijk werk van Britse jongeren

Uitgegeven: 8 juli 2005 11:25
Laatst gewijzigd: 8 juli 2005 15:11

LONDEN - De bloedige aanslagen op de metro en een bus in Londen donderdag waren mogelijk het werk van Britse radicale jongeren. Volgens de Britse media onderzoeken de terreurdeskundigen onder meer of geradicaliseerde moslimjongeren betrokken waren bij de aanslagen, die aan zeker vijftig mensen het leven kostten.

De Britse politie beweert sinds de terreuraanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten al zeker vijf grote aanslagen op Brits grondgebied te hebben voorkomen. De kennis over mensen die banden hebben met het terreurnetwerk al-Qaeda, is echter nog altijd vaag.

Volgens Scotland Yard zijn ongeveer tweehonderd Britten en buitenlanders die in al-Qaeda's trainingskampen zijn opgeleid, naar Brits grondgebied teruggekeerd. Volgens medewerkers van de inlichtingendiensten zou dat aantal echter ook 3000 kunnen bedragen.

De meesten van die tweehonderd islamitische extremisten zijn bekend bij de inlichtingendiensten. Omdat de verdachten vaak van identiteit veranderen, zijn velen van hen ook ongemerkt de grens overgeglipt. Dat bleek onder meer toen een 41-jarige Brit een zelfmoordaanslag pleegde in Irak.

Onderscheid

Het Britse Terrorisme Analysecentrum (Jtac), waarin de inlichtingendiensten en politie samenwerken, maakt een onderscheid tussen twee groepen die in staat zijn aanslagen uit te voeren. Enerzijds zijn er de jonge mannen die in Groot-Brittanni
Link to comment
Share on other sites

[quote name='Krop' date='Jul 7 2005, 20:37:18']t lijkt wel alsof k hier de enige bent die hier niet echt van staat te kijken
tuurlijk ist ff schrikken as je de berichten ziet/hoort/leest, maar laten we niet met z'n allen gaan doen alsof het kwam als donderslag bij heldere hemel[/quote]

je bent niet de enige...
Link to comment
Share on other sites

kvind nog steeds dat je zoiets niet als vanzelfsprekend en als een logisch gevolg van alles wat dr is gebeurd moet gaan zien.. ik sta dr wel van te kijken nmlk eik :) wrom zou ik niet, dits nie egt iets wat dagelijks gebeurd en wat meeste mensen zouden doen..

mar tegenargumenten zijn welkom :)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...