Jump to content

Nieuwe paus gekozen


Keezy
 Share

Recommended Posts

Nieuwe paus gekozen
Gepost door Bart (veekeend) - Bron: NOS Journaal
Gepubliceerd: dinsdag 19 april 2005 @ 18:03
Er is een nieuwe paus gekozen door de kardinalen. Er komt witte rook uit de schoorsteen. Inmiddels zijn ook de kerkklokken in heel Rome gaan luiden.

FOK.NL

Witte rook op Sint Pieter

Uitgegeven: 19 april 2005 17:58
Laatst gewijzigd: 19 april 2005 18:05

ROME - Op het Sint Pietersplein in Rome is grote verwarring over de kleur van de rook die uit de Sixtijnse Kapel komt. Hoewel in eerste instantie de rook zwart leek, gelooft het publiek op het plein inmiddels stellig dat de rook wit is geworden.

NU.NL

White smoke is rising from the chimney atop the Sistine Chapel, and bells are ringing, indicating at 115 cardinals participating in a conclave have elected a new pope. A crowd gathered in St. Peter's Square has erupted into cheers. Pope John Paul II, who died April 2, decreed that bells should ring when a new pope was elected to avoid confusion over the smoke's color.

[img]http://i.a.cnn.net/cnn/2005/WORLD/europe/04/19/pope.tuesday/top.smoke.bell.jpg[/img]screen.width*0.7) {this.resized=true; this.width=screen.width*0.7; this.alt='Click here to open new window';}" onmouseover="if(this.resized) this.style.cursor='hand';" onclick="if(this.resized) {window.open('http://i.a.cnn.net/cnn/2005/WORLD/europe/04/19/pope.tuesday/top.smoke.bell.jpg');}"  />
CNN.COM Edited by Keezy
Link to comment
Share on other sites

Witte rook en klokken: nieuwe paus
VATICAANSTAD Op het Sint-Pietersplein in Rome is rond 18.00 uur witte rook uit de schoorsteen opgestegen. Even later werden de klokken geluid, wat betekent dat er een nieuwe paus is.

Aanvankelijk was er nog onduidelijkheid over de kleur van de rook. In eerste instantie leek die zwart, maar na korte tijd werd de kleur steeds lichter.

NOS.NL

RTLNIEUWS meld dat er verwarring is

18:20. 20 minuten na de gebeurtenis

laatst gewijzigd: 19-04-2005   18:01
Grote verwarring over 'witte' rook
Op het Sint Pietersplein in Rome is grote verwarring over de kleur van de rook die uit de Sixtijnse Kapel komt. Hoewel in eerste instantie de rook zwart leek, gelooft het publiek op het plein inmiddels stellig dat de rook wit is geworden.




Zwarte rook
De klokken die dat signaal van een gekozen paus horen te vergezellen, zwijgen echter. Zwarte rook betekent dat geen van de kandidaten voor het pausschap een tweederde meerderheid heeft. De rook is zwart omdat bij het verbranden van de stembriefjes van de kardinalen een substantie is toegevoegd.


Witte rook
Als witte rook te zien is, dan heeft de katholieke kerk een nieuwe paus. De volgende stemronde is later vandaag.


RTLNIEUWS.nl

de klok!
[img]http://i.a.cnn.net/cnn/2005/WORLD/europe/04/19/pope.tuesday/top.pope.bell2.jpg[/img]screen.width*0.7) {this.resized=true; this.width=screen.width*0.7; this.alt='Click here to open new window';}" onmouseover="if(this.resized) this.style.cursor='hand';" onclick="if(this.resized) {window.open('http://i.a.cnn.net/cnn/2005/WORLD/europe/04/19/pope.tuesday/top.pope.bell2.jpg');}"  /> Edited by Keezy
Link to comment
Share on other sites

Eindelijk hebbben ze het ook door!

laatst gewijzigd: 19-04-2005   18:31
WITTE ROOK: NIEUWE PAUS GEKOZEN
De katholieken hebben een nieuwe paus. Uit de schoorsteen van de Sixtijnse Kapel in Vaticaanstad kwam aan het eind van de middag witte rook. Ook de kerkklokken luidden volop.
Meerderheid
Dit betekent dat tijdens de vijfde stemronde van het conclaaf één van de kardinalen een tweederde meerderheid heeft gekregen. De naam van de 265ste paus wordt vaanvond nog bekendgemaakt.

Verwarring
Eerder was er nog verwarring over de kleur van de rook die uit de schoorsteen van de Kapel kwam. De kleur was wit, maar de klok bleef stil. Even later ging de klok alsnog luiden.

Stemmingen
De nieuwe paus is gekozen na vijf stemmingen. Daarmee is dit conclaaf een van de kortste uit de recente geschiedenis. Pius XII werd in 1939 na twee stemmingen gekozen, paus Johannes Paulus I in 1978 na vier stemmingen.

Kardinaal
Volgens de regels zal binnen 45 minuten na het luiden van de klok een Chileense kardinaal op het balkon van de Sint Pieter verschijnen en de identiteit van de nieuwe paus bekendmaken. De nieuwe kerkvorst zal vervolgens worden voorgesteld aan de gelovigen op het Sint Pietersplein.

RTLNIEUWS.NL

update 18:45
Nieuwe Paus is 78 jaar en hij word nu voorgesteld!

Bron SCHEP

update 18:47

Kardinaal Ratzinger nieuwe paus

Bron NOS.NL

[img]http://i.a.cnn.net/cnn/2005/WORLD/europe/04/19/pope.tuesday/top.cardinal.announcement.jpg[/img]screen.width*0.7) {this.resized=true; this.width=screen.width*0.7; this.alt='Click here to open new window';}" onmouseover="if(this.resized) this.style.cursor='hand';" onclick="if(this.resized) {window.open('http://i.a.cnn.net/cnn/2005/WORLD/europe/04/19/pope.tuesday/top.cardinal.announcement.jpg');}"  />

Germany's Ratzinger is new pope
Joseph Ratzinger of Germany has been elected the 265th pontiff today by the College of Cardinals. He was announced as tens of thousands of people gathered in St. Peter's Square. He has chosen the name Benedict XVI, the Vatican announced. The announcement came shortly after white smoke rose from the Vatican chimney and bells rang to announce that a new pope had been selected.

BRON CNN.COM Edited by Keezy
Link to comment
Share on other sites

khad eik leuker gevonden alstie gewoon Piet had geheten ofzo :) of Adolf was himml hilarisch geweest natuuk..

nee mar alle gekheid op een stokje, die paus gaat binnenkort van zn stokje hek zo t id alstie al 78 is, de laatste paus werd 83, dusja, das al vlakbij voor m :) al zietie dr wel goed uit voor zn leeftijd zeg mar.. hij staat iig nog :):
Link to comment
Share on other sites

[quote name='Racooligan' date='Apr 19 2005, 07:17 PM']wat een gezeik rond die paus zeg, who gives a fuck[/quote]meer dan een miljard mensen
Link to comment
Share on other sites

[quote name='Krop' date='Apr 19 2005, 05:25 PM'][quote name='Racooligan' date='Apr 19 2005, 07:17 PM']wat een gezeik rond die paus zeg, who gives a fuck[/quote]meer dan een miljard mensen
[right][snapback]65784[/snapback][/right]
[/quote]

Bijdehand...
Link to comment
Share on other sites

[quote name='Racooligan' date='Apr 19 2005, 06:17 PM']wat een gezeik rond die paus zeg, who gives a fuck
[right][snapback]65777[/snapback][/right]
[/quote]
Gezeik zal ik het niet noemen, maar wel dikke onzin. Wat een enorme hype wordt er van gemaakt zeg. Mensen janken dat er een nieuwe paus is, terwijl je weet dat er hoe dan ook een nieuwe wordt gekozen. Allemaal gejoel en die paus toejuichen alsof het een enorm idool is. Voor de katholieken isset dat misschien ook, maar dat vind ik dan niet gepast. Mgoed, voor de rest laat het me koud of die paus nou een duitser is, wat voor beleid hij gaat voeren, en heel dat gedoe rondom 'm. Moeten ze zelf allemaal maar weten daar in Rome. Ik hoop alleen niet dat het in nederland ook allemaal hype gaat worden/blijft.

[quote name='Racooligan' date='Apr 19 2005, 09:49 PM']Maar...de paus bestaat toch helemaal niet..?
[right][snapback]65869[/snapback][/right]
[/quote]
Nou volgens mij bestaat de paus wel degelijk: net een nieuwe gekozen dus. Maar mijn bezwaar is wel dat hij als vervanger Christus wordt gezien. Dat vink toch echt niet kunnen.


Naja, nog ff iets positiefs: 'k vind het ook wel een mooie naam :) dat ie als paus maar net zo mooi bezig mag zijn.
Link to comment
Share on other sites

paus is geen vervanger van christus hor, de plaatsbekleder istie gloofk wel, wat dat dan ook wezen mag

en wrom zou het onzin zijn
persoonlijk heb ik niks met de paus, maar voor heeeeel veeel mensen is hij degene die het dichtste bij god staat
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...