Jump to content

PSV bereikt halve finale CL ten koste van Lyon


Jos
 Share

Recommended Posts

PSV via penalty's naar halve finale

Uitgegeven: 13 april 2005 23:22
Laatst gewijzigd: 14 april 2005 07:35

EINDHOVEN - Dolgelukkig vervolgde PSV woensdagavond de wonderlijke tocht langs de beste clubteams van Europa. Met een zege na strafschoppen op Olympique Lyon verzekerde de Eindhovense club zich van een dubbele ontmoeting in de halve finales van de Champions League tegen AC Milan.


Spelers van PSV zijn uitzinnig van vreugde na de beslissende penalty van Robert


Uitgerekend de in de winterstop aangetrokken Robert benutte de beslissende strafschop. Voor PSV miste alleen Beasley vanaf elf meter. Tot grote vreugde van het thuispubliek stopte Gomes de strafschoppen van Abidal en Essien.

Betere ploeg

De Eindhovense club voorkwam vanaf elf meter dat het onnodig werd uitgeschakeld. Na de snelle openingstreffer van Olympique Lyon was PSV de betere ploeg. Met een gelijkmaker van Alex en de gewonnen strafschoppenserie verzekerden de Eindhovenaren zich uiteindelijk dan ook terecht van een dubbele ontmoeting met het AC Milan van onder meer Stam en Seedorf.

PSV begon de tweede wedstrijd tegen de koploper van Frankrijk met de wetenschap dat de geschiedenis zich wel eens zou kunnen herhalen. Ook zeventien jaar geleden trof de latere winnaar van de Europa Cup 1 in de kwartfinale een Franse tegenstander. Na de eliminatie van Bordeaux bereikte trainer Hiddink met zijn ploeg via Real Madrid de uiteindelijk van Benfica gewonnen finale.

Schlemielig

Ongewild leek het succesvolle PSV van de 21e eeuw aanvankelijk niet op de geroutineerde formatie van 1988. De vooraf gevreesde snelle openingstreffer van Olympique Lyon deed meer denken aan de manier waarop de Eindhovense club de laatste jaren zo vaak schlemielig op het hoogste Europese clubniveau onderuit ging.

In de buurt van Govou kopte Bouma na tien minuten volkomen onnodig de bal in de voeten van Wiltord. De te laat aanstormende Alex en doelman Gomes konden de afgelopen zomer van Arsenal overgekomen spits niet meer van de openingstreffer afhouden.

Veelzeggend

Gesteund door de snelle openingstreffer trok Olympique Lyon zich vervolgens ver terug op eigen helft. De Fransen gokten volledig op een snel uitgevoerde counter. Veelzeggend voor de speelwijze van de bezoekers was dat de openingstreffer de enige doelpoging van Olympique Lyon in de eerste helft was.

Veelal in balbezit kwam PSV in de eerste helft tot geen enkele uitgespeelde doelkans. Ooijer en Vennegoor of Hesselink kopten in moeilijke posities over. In de jacht op de gelijkmaker ontbrak het de Eindhovense club vooral aan een centrumspits van internationale klasse. Vennegoor of Hesselink knokt zich iedere wedstrijd helemaal leeg en voldoet op nationaal niveau.

Klasse

Hij heeft tijdens internationale wedstrijden echter niet de klasse van voorgangers als Romario, Ronaldo, Van Nistelrooij en toch ook Kezman. Het was dan ook volledig logisch dat Vennegoor of Hesselink na een uurtje voor de beweeglijke en sterk invallende Beasley moest plaatsmaken. Pas na de komst van de Amerikaan mocht PSV zich de beste ploeg op het veld noemen.

Olympique Lyon had geluk dat het de eerste helft met elf spelers mocht afmaken. Diarra solliciteerde tot tweemaal toe naar een tweede gele kaart. De oud-speler van Vitesse ging hard door op Van Bommel en Park, maar kreeg slechts een reprimande van de Deense arbiter.


Alex maakt de gelijkmaker tegen Olympique Lyon

Tot grote vreugde van het enthousiaste thuispubliek zorgde Alex in de vijftigste minuut voor de luid bejubelde gelijkmaker. De Braziliaanse verdediger, ook al succesvol tegen Monaco, schoot van dichtbij keihard raak: 1-1. Met een redding op de doellijn revancheerde Bouma zich in de 72e minuut een beetje voor zijn blunder bij het openingsdoelpunt van de Fransen. De verdediger voorkwam met een sliding dat verdediger Cris succes had. Op aangeven van Beasley miste ook Farfan even later een grote kans op de tweede treffer van PSV. Beasley zelf schoot in de 85e minuut net naast.

Verlenging

Met de in de winterstop aangetrokken Braziliaan Robert voor de moegestreden Farfan begon PSV aan de noodzakelijke verlenging van twee helften van vijftien minuten. Olympique Lyon gokte volledig op een strafschoppenserie. PSV wilde meer. Cocu kreeg een kansje, Park schoot net naast en Van Bommel scoorde bijna vanuit een vrije trap.


PSV-doelman Gomes stopt de penalty van Olympique Lyon-speler Eric Abidal

Vanaf de strafschoppenserie verzekerde PSV zich alsnog van een ontmoeting waarvan het in het begin van het seizoen niet had durven dromen.

[i]Bron: nu.nl[/i]


Geweldig dat PSV dit weet te bereiken, vanavond AZ nog ff dan is t feest compleet! Edited by Racooligan
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...