Jump to content

Rotterdamse Dagblad maakt een enorme blunder


Keezy
 Share

Recommended Posts

Jullie hebben ongetwijfeld wat gelezen over de Maastoren. Deze word 160 meter hoog en er bestaat nog geen preciese impressie van deze toren. (wel een aantal studie's)

Nu postte iemand een paar dagen geleden op www.skyscrapercity.com deze foto

[quote name='Dennis'][img]http://img93.exs.cx/img93/631/maastoren1eu.jpg[/img]

Foto door Jan :)[/quote]

Op deze foto is een impressie van een toren die in dubai komt gemaakt door forumlid Dennis. Zo is te zien hoe hoog dat de toren word en hoe het ongeveer in het landschap staat. Zomaar voor de fun :) Moet je eens raden wat vandaag op de voorpagina stond van het RD!  :rofl2:


[img]http://img105.exs.cx/img105/5276/dubaimaastoren8bx.jpg[/img]

Dus nu denk heel Rijnmond dat deze toren een massastudie is.  Tevens lijkt deze toren TOTAAL niet op de kraan zoals ze in het artikel word beweerd. :rofl2: Voor de uitleg heeft Jan Klerks (eigenaar skyscrapercity.com) een briefje gestuurd naar het RD:

[quote]Geachte heer Pronk,

Langs deze weg wil ik reageren op het voorpagina artikel Edited by Keezy
Link to comment
Share on other sites

Het is gewoon een stelletje amateuren. Je moet als jounalist zijnde altijd je informatie controleren van wat de bron is, wie het gemaakt/geschreven heeft, waarop de bron het zich op baseert en zelfs kijken of de foto's die je gebruikt wel vrij zijn van eventuele copyrights. Zoals Jan het aangeeft in zijn brief zou hij een factuurtje sturen naar het RD. Dat deed het AD netjes om eerst een verzoek in te dienen om de foto te gebruiken. anders had er vandaag ook weer zo'n artikel geweest.  :rofl2:
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
En weer blunderen ze flink!

[quote name='Kees']Het [color=Navy][url="http://www.rd.nl/published/dagfoto/dagfoto.html"]RD (Oog op het Nieuws)[/url][/color] houdt vol:

Het nieuwe blauwe hoofdkantoor van accountantskantoor Deloitte, dat vanaf volgend jaar op de Kop van Zuid in Rotterdam wordt gebouwd, wordt naar verwachting de hoogste toren van Nederland. Nu is De Delfste Poort van Nationale Nederlanden met 151 meter nog de hoogste, maar voor de nieuwe, blauwe wolkenkrabber aan de Laan op Zuid wordt vooralsnog uitgegaan van 160 meter. Het eerste ontwerp
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...