Jump to content

Monarchie of Republiek?


Jos
 Share

Monarchie of Republiek?  

13 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Elke keer als het koningshuis weer uitgebreid uitgemeten wordt in de media heb ik zoiets van; dat hele koningshuis, dat is helemaal nergens voor nodig!
Het is pure symboliek, een sprookje. Maar wel een HEEL DUUR sprookje!
Wat vinden jullie? moet het koningshuis blijven in haar huidige vorm, of is een kleiner optrekje, minder geld en behouden van de titel een beter idee. Of hebben jullie een betere optie? Ik pleit voor het tweede!
Link to comment
Share on other sites

Ik vind het koningshuis wel wat hebben.. is toch onderdeel van Nederland, maar als het allemaal veel te veel kost moet het misschien maar wat beperkt worden.. maar zeker niet verdwijnen

k heb trouwes ook maar ff n poll toegevoegd..
Link to comment
Share on other sites

niet zwaar :o hoe denk jij da t is om iedere dag weer op de nederlandse euro's en postzegels te staan? :):
Link to comment
Share on other sites

monarchie, mooi hor.
t heeft wel wat vind ik, en onze koningin heeft ook veel meer invloed dan onze premier in het buitenland en onder de bevolking. Politieke beslissingen neemt ze niet (op informateur aanstellen na gloofk) dus daarom hoeft het ook niet weg.
en idd die paleizen zijn maybe ietewat aan de grote kant, mja daar zijn het paleizen voor ntuurlijk.

en dat Jos zegt dat het een heel duur sprookje is id wel waar idd, maar ik heb t idee dat als het een republiek zou zijn, dus incl president en 1x inde 4 jaar presidentsverkiezingen dat we dan veel meer kwijt zijn. en dan heb je nog eens de kans dat we net zoiets als Bush aan de macht krijgen. en een president heeft zeker WEL politiek invloed.
Link to comment
Share on other sites

Daar gaat het toch om, om politieke invloed, dan zie je tenminste wat van je geld terug, of deze president nou naar je zin is of niet. En, de campagnevoering gaat dan echt niet anders dan het nu gaat in Nederland. Alle partijen in Nederland willen dolgraag de grootste zijn en de president leveren, net als ze dat nu willen met de M-P. Er verandert niet zoveel, behalve dat er heel wat geld bespaart word. Edited by Racooligan
Link to comment
Share on other sites

[quote name='Racooligan' date='Dec 2 2004, 05:46 PM']Daar gaat het toch om, om politieke invloed, dan zie je tenminste wat van je geld terug, of deze president nou naar je zin is of niet. En, de campagnevoering gaat dan echt niet anders dan het nu gaat in Nederland. Alle partijen in Nederland willen dolgraag de grootste zijn en de president leveren, net als ze dat nu willen met de M-P. Er verandert niet zoveel, behalve dat er heel wat geld bespaart word.
[right][snapback]51728[/snapback][/right]
[/quote]
politieke invloed hoeft toch niet, we hebben nu toch al een rechtstreeks gekozen parlement met daaruit volgend een premier. voer je een republiek krijg je naast een premier ook nog eens een president. Er verandert dus wel heel veel. Nu ligt de macht dus bij het Parlement en straks dus bij het staatshoofd, de president. En een presidentsverkiezingscampagne komt dan bovenop de parlementsverkiezingen oftewel dubbele campagnekosten
Link to comment
Share on other sites

Ligt er helemaal aan hoeveel macht je een president geeft. Het hoeft niet zo in elkaar te zitten als bijvoorbeeld in de V.S. Je kan de president de rol van de huidige M-P toekennen. Je moet het parlement gewoon de meeste zeggenschap geven.
Link to comment
Share on other sites

ja en dan?
ben je toch nog steeds bakken met geld kwijt

en wat dacht je van het omschakelen naar de republiek toe en de maatschappelijke onrust die het met zich mee brengt.
Link to comment
Share on other sites

Idd. Speciaal zijn we wel zo. Want er zijn in de wereld veel meer landen met een president dan met een monarchie.

Daarbij komt dat een staatshoofd die gekozen wordt wel op
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...