Jump to content

Prins Bernhard Overleden


Keezy
 Share

Recommended Posts

Prins Bernhard in ziekenhuis overleden

Prins Bernhard is overleden. Dat is door de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Hij is 93 jaar geworden. De prins overleed in het UMC in Utrecht aan de gevolgen van kanker.


Longen
De gezondheid van prins Bernhard ging de laatste dagen sterk achteruit. De prins had longkanker en dat was niet meer te behandelen. Ook werd onlangs een kwaadaardige darmtumor ontdekt.

Longkanker
Vanmiddag werd hij opgenomen in het ziekenhuis in Utrecht. Daar is in overleg met de prins, afgezien van het nemen van verdere maatregelen. Bernhard kreeg deze week nog veel bezoek op paleis Soestdijk. Familie en vrienden namen daar afscheid van de prins. Bernhard was de echtgenoot van de in maart overleden koningin Juliana.

Longen teer
Bernhard sukkelde al jaren met zijn gezondheid. Vooral zijn longen bleken een teer punt. Toen hij 17 was, kreeg Bernhard al eens zo'n hevige longontsteking dat zijn artsen in Berlijn hem opgaven. Ook als volwassene had hij eens een longaandoening.

Shocklong
Bernhard zweefde in 1995 op het randje van de dood. Eind 1994 werd hij geopereerd aan zijn darmen nadat kanker was geconstateerd. Na de operatie traden complicaties op aan zijn longen. Hij kreeg een zogenoemde shocklong. In totaal heeft prins Bernhard in zijn leven meer dan 50 operaties gehad.

Openbaar
Sinds de ontdekking van de longkanker is prins Bernhard niet meer in het openbaar verschenen. Zo was hij ook 11 november niet aanwezig bij de uitreiking van 'zijn' Prins Bernhard Cultuurfonds Prijzen 2004.

Bron rtlnieuws
-----------------------------------------------------------------------------
Het was een goede man. Hij heeft voor de vrijheid van Nederland gestreden Edited by Keezy
Link to comment
Share on other sites

naja kwil op zich wel even kritisch doen
want helemaal kosjer was tie niet hor, hij heeft genoeg dingen gedaan waarvoor menigeen tussen 4 muren had komen te zitten. Mgoed, t maak t het verder niet minder treurig om. maar ja..... t hou een keer op h
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...