Jump to content

Screensaver Lycos voert aanval uit op spamsites


D-Eye
 Share

Recommended Posts

[quote][i]
Zaterdag, 27 november 2004 - Een nieuwe screensaver van Lycos stelt internetters in staat om spammers op kosten te jagen. De screensaver bezoekt spamsites.
[/i]
Onder het motto 'Make Love Not Spam' bindt Lycos de strijd aan met spammers. Het bedrijf biedt een [url="http://makelovenotspam.com/intl/"]screensaver[/url] (voor Windows en MacOS) aan waarmee internetters spammers het leven zuur kunnen maken.

Op het moment dat een computer een tijdje niet wordt gebruikt, begint de screensaver van Lycos verzoeken te versturen om een site te bekijken die wordt aangeprezen in spamberichten. "Als een groot aantal screensavers een verzoek versturen op hetzelfde moment, worden de spamwebsites overladen en dus heel traag", stelt Lycos op een pagina met uitleg over de screensaver.

Het gevolg van de screensaverbezoeken is dat het langer duurt voordat een spamsite op het scherm van een bezoeker verschijnt. Bovendien kost het nepbezoek de spammers geld. "Ze betalen voor hun bandbreedte, dus meer verzoeken betekent een hogere rekening", aldus Lycos.

DDoS
Met de screensaver balanceert Lycos op het randje van de wet. Het op grote schaal 'bezoeken' van webpagina's door een groot aantal internetters is enigszins te vergelijken met een bij wet verboden distributed denial of service (DDoS) aanval.

Bij een DDoS-aanval worden eveneens vanaf een groot aantal computers verzoeken gedaan om een bepaald adres te bezoeken. Een belangrijk verschil tussen een DDoS-aanval en de screensaver van Lycos is dat voor een DDoS-aanval doorgaans gekaapte computers worden ingezet, terwijl in het geval van de screensaver de eigenaars van de gebruikte computers toestemming geven voor de 'aanval'.

Lycos bezweert bovendien dat het niet de bedoeling is om spamsites compleet onbereikbaar te maken. Bij DDoS-aanvallen is het uit de lucht halen van sites w
Link to comment
Share on other sites

Ik doe mee!

Download: [url="http://makelovenotspam.com/intl/index.html"]http://makelovenotspam.com/intl/index.html[/url] > NL

Screensaver gaat aan na 5 minuten bij mij. En ik heb al 1000 spams voorkomen :D:

Aanpakken die handel!  wtf
Link to comment
Share on other sites

[img]http://makelovenotspam.com/mlns.gif[/img]
STAY TUNED

En dat is alles... Ook de screensaver doet het ff nie meer...
Link to comment
Share on other sites

pcies, dat hadk ook al ondervonden, k hebtum nu maar weer uitstaan :):
Link to comment
Share on other sites

[quote]Sites spammers platgelegd door screensaver Lycos

Lycos heeft een screensaver ontwikkeld waarmee de onbenutte processortijd van de CPU wordt gebruikt voor het dwarszitten van sites van spammers. De tool werd door het bedrijf gebruikt voor de actie 'Make Love Not Spam'. De screensaver stuurt zoveel requests naar deze websites dat de eigenaren een gepeperde rekening voor het bandbreedte-gebruik kunnen verwachten. Een groot aantal gebruikers moeten er samen voor zorgen dat het dataverkeer naar de pagina's op 95 procent van de maximale bandbreedte zal zitten.

De actie is zo'n enorm succes dat het dreigt uit de hand te lopen. Een tweetal spamsites worden dusdanig bedolven onder de aanvragen dat ze het niet meer aankunnen, een derde werkt met enorme vertraging. Als een site onbereikbaar wordt door de actie van Lycos dan kan het bedrijf beschuldigd worden voor een DDoS-aanval, iets wat het bedrijf oorspronkelijk wilde voorkomen. Beveiligingsbedrijf F-Secure adviseert om de screensaver niet meer te gebruiken, omdat er twijfels bestaan over de legaliteit. De screensaver is inmiddels meer dan 90.000 keer gedownload, zo geeft Lycos aan.
Bron: www.Tweakers.net[/quote]

[quote]De slechte bereikbaarheid van de site ligt volgens Lycos aan de grote belangstelling. "Het bezoek is zo overweldigend dat de server het niet aankan en instabiel is geworden", verklaart Post.
[url="http://webwereld.nl/nieuws/20186.phtml"]http://webwereld.nl/nieuws/20186.phtml[/url][/quote]
of ze hebben gwoon problemen met de legale zooi :)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...