Jump to content

Bbned gaat aan de slag met adsl2+


D-Eye
 Share

Recommended Posts

[quote][b]Bbned gaat aan de slag met adsl2+[/b]
[i]Dinsdag, 23 november 2004 - Internetaanbieders Bbned, InterNLnet en Surfnet starten een technische proef met adsl2+, het snellere broertje van de huidige adsl-technologie.[/i]

De proef wordt uitgevoerd met gebruikers van SurfSnel ADSL, een gezamenlijk productaanbod van Surfnet en InterNLnet. Als de proef succesvol is gaat Bbned in samenwerking met InterNLnet de technologie geschikt maken voor bedrijven en consumenten.

Speciaal voor de proef breidt Bbned een aantal wijkcentrales uit met de noodzakelijke apparatuur. Als eerste proefgemeente is Nijmegen aan de beurt. Later volgen ook Amsterdam, Den Haag en Hoofddorp.

Volgens Bbned heeft de mogelijke toekomstige introductie van adsl2+ gevolgen voor de beschikbaarheid van breedbandinternet. De huidige adsl-apparatuur in een centrale heeft een bereik van vijf kilometer. Bij adsl2+ is dit zeven kilometer.

Hierdoor kunnen mensen die nu niet over adsl kunnen beschikken, straks mogelijk wel snel internetten via de telefoonlijn, aldus Bbned.

"Verder levert de overstap naar de nieuwe technologie veel hogere snelheden op", zegt Arthur van den Ende, commercieel directeur van Bbned. Met adsl2+ zijn downloadsnelheden tot 25 Mbps mogelijk.

Obstakels
Overigens is het nog maar de vraag of de introductie van adsl2 in Nederland soepel gaat verlopen. Om adsl2+ aan te kunnen bieden, hebben providers de goedkeuring van KPN nodig omdat deze de laatste meters koperkabel in beheer heeft.

KPN is echter bezig met een eigen onderzoek naar de verschillen tussen adsl2+ en vdsl (very high speed digital subscriber line). Deze technologie Edited by D-Eye
Link to comment
Share on other sites

vraag me tog af wat voor prijskaartje daar wel niet aan gaat komen te zitten.. 8-)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...