Jump to content

Doodsbedreiging Hirsi Ali in brief op Van Gogh


PC-fre@k
 Share

Recommended Posts

[b]Doodsbedreiging Hirsi Ali in brief op Van Gogh [/b]
In de brief die is gevonden op het lichaam van Theo van Gogh, stond een doodsbedreiging aan het adres van VVD-politica Hirsi Ali.


[b] Inhoud[/b]
Dat hebben de ministers Remkes van Binnenlandse Zaken en Donner van Justitie hebben op een persconferentie in Den Haag bekendgemaakt. De ministers noemen de inhoud 'zeer zorgelijk'.


[b]Mohammed B. [/b]
De ministers maakten ook de inhoud bekend van de brief die de vermoedelijke dader van de moord, Mohammed B., bij zich droeg. B. dacht na de moord te zullen sterven: "Beste broeders en zusters, ik nader mijn einde, maar hiermee is het verhaal nog niet ten einde."
[u]
Bron: RTLnieuws[/u]
Link to comment
Share on other sites

Brieven Van Gogh openbaar gemaakt

Uitgegeven: 4 november 2004 22:18
Laatst gewijzigd: 4 november 2004 22:46

DEN HAAG - De brief die de moordenaar van filmmaker Theo van Gogh achterliet op zijn slachtoffer, was gericht aan het VVD-Tweede-Kamerlid Hirsi Ali. Dat hebben de ministers Donner van Justitie en Remkes van Binnenlandse Zaken donderdagavond bekendgemaakt.
Afscheidsbrief

De andere brief die de verdachte, Mohamed B., zelf bij zich had, had volgens Donner alle kenmerken van een afscheidsbrief. Daaruit bleek dat hij bereid was te sterven voor zijn ideaal. De titel van het document is In bloed gedoopt. "Dit is dan mijn laatste woord. Door kogels doorboord. In bloed gedoopt. Zoals ik had gehoopt."

Donner noemt de brieven verontrustend en zeer ernstig. "De brieven geven uiting aan een extreme religieuze ideologie, waarbij vijanden van de islam moeten vrezen voor hun leven." Het kabinet heeft besloten de documenten bij wijze van hoge uitzondering vrij te geven, wegens de inhoud en de maatschappelijke implicaties.

Ongehoord

De advocaat van Mohamed B., Peter Plasman, vindt de openbaarmaking van de brief die is achtergelaten op het stoffelijk overschot van de vermoorde Theo van Gogh "ongehoord". De raadsman begrijpt dat "iedereen" wil weten wat er in de brief staat, maar de openbaarmaking ervan staat wat hem betreft op zeer gespannen voet met de beginselen van een goede procesorde.

Plasman beschikt zelf niet over de brief en kan er dus niets over zeggen. Hij heeft goede gronden om aan te nemen dat het document ook nog niet in het bezit is van de rechter-commissaris. Plasman: "Donner zegt dat het hier gaat om een heel bijzondere zaak. Dat is zo. Maar juist in zo'n uitzonderlijke zaak moet de kwaliteit van ons rechtsstelsel blijken. Juist in zo'n zaak, waar zo enorm veel druk op staat . Het feit dat dat anders loopt, vind ik zeer verontrustend. Onder druk van de politiek worden alle stations zonder pardon gepasseerd."

Inhoudelijk kan en mag Plasman niets over de zaak zeggen, omdat zijn cli
Link to comment
Share on other sites

[quote name='Keezy' date='Nov 4 2004, 10:57 PM']Inhoudelijk kan en mag Plasman niets over de zaak zeggen, omdat zijn cli
Link to comment
Share on other sites

[quote name='PC-fre@k' date='Nov 4 2004, 09:45 PM'][b]Doodsbedreiging Hirsi Ali in brief op Van Gogh [/b]
In de brief die is gevonden op het lichaam van Theo van Gogh, stond een doodsbedreiging aan het adres van VVD-politica Hirsi Ali.
[/quote]

Als dat gebeurt breekt de pleuris helemaal uit :o :no:
Link to comment
Share on other sites

Keezy, er word verteld wat dr in staat (in grote lijnen). Niet dat ie ingescant is en morgen in het AD staat hoor :P:
Link to comment
Share on other sites

[quote]die zwarte moslimteef[/quote]

wel mee eens, de ene keer als het haar uitkomt is ze anti islam

en wanneer nie is ze ineens voor een deel ervan :head_hurts_kr:
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...