Jump to content

Opgevoerde brommer in de ban


Retrail
 Share

Recommended Posts

Als dit doorgaat zijn er heelveel mensen die hun scooter/brommer kunnen aanpassen... :wacko:

door Joost Ruempol


[quote]  DEN HAAG, woensdag
Alle opgevoerde brommers en scooters die de politie bij verkeerscontroles aantreft, moeten direct ingenomen en vernietigd worden. Een Kamermeerderheid onder aanvoering van het CDA wil zo de verkeersveiligheid op de weg voor brommerrijders en ander wegverkeer vergroten.
Link to comment
Share on other sites

Allemaal moeite voor niets van de 2e kamer. Iedereen die z'n scoot op wil voeren en hem toch blijven houden, heeft het er echt wel voor over om ff een begrenzer in te bouwen. Dan is er niks aan de hand als je op de rollerbank wordt gezet. :)
Link to comment
Share on other sites

Dit heeft niks te maken met invoeren, de politie mocht een brommer altijd al in beslag nemen en vernietigen alleen ze hebben een tijdje opgevoerde brommers/scooters 'getolereerd' (dat je alleen boete krijgt) nou stappen ze af van dat tolerantiebeleid. En ga er maar vanuit dat ze dit binnen een paar weken hebben ingevoerd vanaf vandaag. Het is alleen een aanpassing en die hebben ze zo gemaakt. En de politie kan deze methode ook zo toepassen, er hoeven geen vernieuwingen te worden gedaan aan de controles, niks nada noppes

mjah, 60-70 km vind ik redelijke snelheid voor een brommer/scooter. Daar zijn de frames ook voor gebouwd, maar als je egt scooters hebt die over de 100 lopen, dat wordt gwoon gevaarlijk. Wat er ook beweerd wordt, een scooter/brommerframe is gebouwd op 80 km/h en in Nederland goed gekeurd tot 45 km/h. En dan hebben we het nog niet eens over alle andere onderdelen die daar bij samenhangen (oa de banden/velgen). Snelheden boven de 100 zijn gewoon levensgevaarlijk op een brommer/scooter.
Link to comment
Share on other sites

Ja, iedere scooter die te hard loopt afpakken. Jongeren willen er toch een hebben. Kopen een andere. Geld op. Wordt weer afgepakt. Geld echt op. (zeker in de stad) En daarna lopen zaniken over de kansarme jongeren vandaag de dag.

Maar verder, ja opvoeren is nu eenmaal verboden. :)

Kvindt alleen belachelijk dat ze zomaar hun 'macht' 'misbruiken' om andermans bezittingen te 'stelen' en te vernietigen. :s
Link to comment
Share on other sites

er zijn zat brommers die snelheden boven de honderd makkelijk kunne hebben. scootes zijn vaak wat slapper opgebouwd maar die kun je makkelijk verstevigen.

als dit doorkomt zulle er veel brommers in beslag moetten worden genomen en vernietigd maar da zulle eg nie zoemaar doen want dan lope ze net zoals henkie al zei een hoop geld mis.

als ze nou de snelheid verhogen naar 80 kunnen brommers en scooters gebruik maken van de weg en zullen er minder ongelukken gebeuren.
Link to comment
Share on other sites

Het gaat ze helemaal niet om het geld. Het gaat ze erom om het aantal verkeersdoden terug te laten lopen en zij denken dat dat kan door te zorgen dat jongeren hun brommer/scooter niet meer opvoeren en daar hebben ze volgens mij gelijk in.

Dat ze het niet zullen doen, omdat ze dan geld mislopen, is een onzin argument. Het gaat ze in dit geval alleen om mensenlevens niet om de inkomsten die ze krijgen. En daarbij komt, als je scooter/brommer in beslag wordt genomen kun je alsnog een boete daarboven op krijgen.
Link to comment
Share on other sites

ach, als je met een dikke gun op straat loopt pakken ze die alst goed is ook gwoon af... ook om mensenlevens te redden, en das ook je eigen bezit, mar ieder1 vindt het terecht dat die dingen worden afgepakt omdat die dingen levensgevaarlijk zijn en dr misbruik van kan worden gemaakt, nou, opgevoerde brommers kunnen ook levensgevaarlijk zijn en dr kan ook misbruik van worden gemaakt... dus eik ist gwoon logisch dat ze worden afgepakt zeg mar :)
Link to comment
Share on other sites

[quote name='HiP' date='Oct 27 2004, 07:22 PM']njah, als je wouten ziet: bougiedop losrukken en in de sloot mieteren.... daarna kunnen ze je nix maken :lol:
[right][snapback]46560[/snapback][/right]
[/quote]

Hej ja das een goed id

of gewoon in je zak steken
Link to comment
Share on other sites

[quote name='-RS-' date='Oct 27 2004, 06:51 PM']er zijn zat brommers die snelheden boven de honderd makkelijk kunne hebben. scootes zijn vaak wat slapper opgebouwd maar die kun je makkelijk verstevigen.

als ze nou de snelheid verhogen naar 80 kunnen brommers en scooters gebruik maken van de weg en zullen er minder ongelukken gebeuren.
[right][snapback]46552[/snapback][/right]
[/quote]

Je kan ze mischien makkelijk verstevigen, maar niet iedereen weet en doet dat, dus dat zal niet werken. En als je er voor zorgt dat ze van de autowegen enzo gebruik mogen maken, kan je ze net zo goed meteen hun rijbewijs laten halen op hun 16e (wel een goed id eigelijk, alleen heb ik er niet zoveel meer aan :P:)

[quote name='Letzlo' date='Oct 27 2004, 08:27 PM']ach, als je met een dikke gun op straat loopt pakken ze die alst goed is ook gwoon af... ook om mensenlevens te redden, en das ook je eigen bezit, mar ieder1 vindt het terecht dat die dingen worden afgepakt omdat die dingen levensgevaarlijk zijn en dr misbruik van kan worden gemaakt, nou, opgevoerde brommers kunnen ook levensgevaarlijk zijn en dr kan ook misbruik van worden gemaakt... dus eik ist gwoon logisch dat ze worden afgepakt zeg mar :)
[right][snapback]46569[/snapback][/right]
[/quote]

Dan dit kan je ook over auto's zeggen, en die mag je zo hard laten gaan als je wil. Dus scooters zou je dan ook een nummerplaat geven, zoals ze gaan doen (net als bij auto's). Maar daar los je het dodenprobleem niet mee op, want ook met een vaart van 45 kan je dodelijk slachtoffers veroorzaken (incl. jezelf). Het probleem van (bijna) alle verkeersongevallen, ligt aan het rijgedrag van de deelnemers in het verkeer, menselijke fouten en overtredingen, dus eigelijk moet daar wat aan gedaan worden. Het is een heel lastig mentaliteitsprobleem.

Hoge boetes/straffen schrikken lang niet genoeg mensen af.
Link to comment
Share on other sites

voor auto's zijn ook net als voor brommers maximumsnelheden, je mag niet met een auto met een dikke nitro boost binnen de bebouwde kom 200 rijden, waarom niet? levensgevaarlijk natuurlijk... tuurlijk, er komen ook ongelukken voor bij "gewoon" 45 km/h met brommers, alleen is de kans op ongelukken aanzienlijk groter als ie 2x zo hard gaat,
Link to comment
Share on other sites

[quote name='Letzlo' date='Oct 27 2004, 09:19 PM']voor auto's zijn ook net als voor brommers maximumsnelheden, je mag niet met een auto met een dikke nitro boost binnen de bebouwde kom 200 rijden, waarom niet? levensgevaarlijk natuurlijk... tuurlijk, er komen ook ongelukken voor bij "gewoon" 45 km/h met brommers, alleen is de kans op ongelukken aanzienlijk groter als ie 2x zo hard gaat, Edited by Negno
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...