Jump to content

NS looft 10.000 euro uit!


PC-fre@k
 Share

Recommended Posts

[b]Vuurbal boort zich door treincabine [/b]
De machinist van de trein van Nijmegen naar Den Bosch heeft de schrik van z'n leven gekregen...


Bankschroef
Tijdens de rit boorde zich plotseling een vuurbal dwars door zijn cabine. De vuurbal ontstond nadat de trein tegen een spanband met daaraan een bankschroef was gereden. De band met het zware metalen voorwerp was over de bovenleiding gegooid, zodat kortsluiting ontstond. De machinist raakte lichtgewond.

Misdrijf
De aanrijding had plaats ter hoogte van NS-station Dukenburg in Nijmegen. De machinist bestuurde de eerste trein van vrijdag op dat traject. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat onbekenden hooguit een half uur voor de trein passeerde de band moeten hebben gespannen. De politie beschouwt die daad als een ernstig misdrijf, zegt een woordvoerder.

[b]NS-directeur reageert geschokt op 'aanslag' [/b]
Directeur Veenman van de Nederlandse Spoorwegen heeft geschokt gereageerd op de "aanslag op het leven'' van de machinist, die de trein van Nijmegen naar Den Bosch bestuurde.


Vuurbal
Hij raakte lichtgewond, doordat een vuurbal zich in de cabine boorde. Die vuurbal ontstond door kortsluiting nadat onbekenden een spanband met daaraan een bankschroef over de bovenleiding hadden gegooid.

Misdrijf
Veenman neemt de gebeurtenis hoog op. "Dit misdrijf tegen onze machinist moet zwaar worden bestraft. Het moet duidelijk zijn dat we in Nederland dit soort criminele daden niet tolereren.''

Vandalisme
De NS heeft steeds vaker te maken met vandalisme op het spoor. In januari liep een machinist oogletsel op nadat een ijzeren paal door de voorruit van de trein was geschoten. De paal was opgehangen aan een viaduct bij Malden.

Spoor
De spoorwegpolitie is samen met de politie in Nijmegen begonnen met een onderzoek. Volgens een woordvoerder is het duidelijk dat er opzet in het spel is. "Gelukkig is het nog redelijk goed afgelopen, maar er hadden ook doden kunnen vallen'', zei hij. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

[b]NS looft 10.000 euro uit voor tip 'aanslag' [/b]
De NS looft een beloning van 10.000 euro uit voor de tip die leidt tot aanhouding van de dader(s) van de 'aanslag' op een machinist.

Vuurbal
De machinist, die vandaag de eerste trein van Nijmegen naar Den Bosch bestuurde. raakte lichtgewond doordat een vuurbal zich in de cabine boorde. Die ontstond door kortsluiting, nadat onbekenden een spanband met daaraan een bankschroef over de bovenleiding hadden gegooid.

Boos
NS-directeur Veenman neemt de gebeurtenis hoog op. "Dit misdrijf tegen onze machinist moet zwaar worden bestraft. Het moet duidelijk zijn dat we in Nederland dit soort criminele daden niet tolereren.''

Vaker incidenten
De NS heeft steeds vaker te maken met ernstige vormen van vandalisme. In januari liep een machinist oogletsel op toen een ijzeren paal zich door de voorruit van de trein boorde. De paal was opgehangen aan een viaduct bij Malden. 

[u]Bron: RTLNieuws.nl[/u]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...