Jump to content

{f1] Preview: Monaco opnieuw keerpunt?


Radoforce
 Share

Recommended Posts

[quote]Preview: Monaco opnieuw keerpunt? 


Na vijf achtereenvolgende zeges van Michael Schumacher strijkt het Formule 1-circus dit weekend neer in Monte Carlo. De race in het Prinsdom is jaarlijks goed voor een aantal verrassingen en de concurrenten van Schumacher staan dan ook te trappelen om een einde te maken aan de zegereeks van de Ferrari-coureur. Vorig seizoen was de race in Monaco een absoluut keerpunt in het seizoen. Kan de magie van het Prinsdom ook dit jaar de verhoudingen op zijn kop zetten? 
 
 

Vijf races, vijftig punten. Waar in de winter veel kenners nog het einde van het tijdperk-Schumacher voorspelden, lijkt de Duitser dit seizoen sterker dan ooit. Niemand, maar dan ook helemaal niemand, heeft hem dit seizoen nog serieus kunnen bedreigen op weg naar weer een Grand Prix-zege. Zelfs zijn teamgenoot Rubens Barrichello kan de Duitser niet volgen, wat aangeeft dat de zesvoudig wereldkampioen in de vorm van zijn leven steekt.


Kan Montoya zijn succes van 2003 herhalen?
Schumacher heeft bovendien het geluk dat de concurrerende teams vooral hun eigen glazen ingooien. McLaren is het hele seizoen al een lachertje, maar ook Williams verspeelt opvallend veel punten door falende techniek. Met name Renault bewijst dat een betrouwbare auto tot veel kan leiden. Alonso en Trulli finishten tot op heden elke race in de punten, met een solide tweede plaats in het constructeurskampioenschap als gevolg.

Kommer en kwel dus bij McLaren en Williams, maar voor deze teams moet de race in Monaco als geroepen komen. Met name Williams zal de nodige moed putten uit de locatie. Vorig seizoen kende het team uit Grove immers ook een zeer magere seizoensstart en was Monaco voor hen het keerpunt in het seizoen. Juan-Pablo Montoya stuurde zijn Williams destijds bekwaam naar de zege en vanaf dat moment begon Williams de lakens uit de delen.


Panis na zijn memorabele zege in 1996
Nu is het misschien niet voor de hand liggend dat dit ook dit seizoen zal gebeuren, maar feit blijft dat Monaco een circuit is waar veel kan gebeuren. Zeker nu er regen verwacht wordt voor dit weekend kunnen de Formule 1-fans zich in de handen wrijven. Immers, Monaco en regen blijft een garantie voor veel spektakel. Wie herinnert zich niet meer de sensationale zege van Olivier Panis in 1996, toen slechts vier auto's de eindstreep haalden? Ook de laatste jaren kende Monaco telkens een verrassende winnaar. Montoya (2003) en Coulthard (2002) slaagden er de afgelopen twee jaar in om Schumacher van een nieuwe zege af te houden.

Met name Renault wordt dit weekend gezien als de voornaamste uitdager van Ferrari. De Renaults hebben een geweldige wegligging en bovendien hebben ze geweldig wapen in handen door de goede starts die Trulli en Alonso altijd weten te maken. In Monaco is een goede start belangrijker dan waar dan ook, dus wanneer beide coureurs ook in het Prinsdom als een kogel uit hun startplek kunnen schieten liggen er volop mogelijkheden voor de mannen van Flavio Briatore.



Voor de Formule 1 komt de race in Monaco dus precies op het juiste moment. In 1992, toen Nigel Mansell de eerste vijf races van het seizoen won, slaagde Ayrton Senna erin om in Monaco een einde te maken aan de zegereeks van Mansell. Hoewel de Brit destijds veel sneller was, slaagde hij er na een extra pitstop door een lekke band niet in om de sluwe Senna te passeren. Het verleden heeft vaak genoeg uitgewezen dat de snelste auto niet altijd hoeft te winnen in het Prinsdom en dat geeft de concurrentie van Ferrari moed. Bovendien kan ook de voorspelde regen bijdragen aan een stukje Formule 1 waar de racefans van kunnen smullen!
[/quote] Edited by Radoforce
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...