Jump to content

Stichting Brein: 'anti-piraterijdatabase'


Letzlo
 Share

Recommended Posts

[b]Stichting Brein krijgt groen licht voor 'anti-piraterijdatabase'[/b]

Het College Bescherming Persoonsgegevens heeft Brein toestemming gegeven voor het bijhouden van een "anti-piraterij databestand", waarin de IP-adressen en andere gegevens van (mogelijke) muziekpiraten worden bijgehouden. Het CBP heeft de werkwijze van Brein getoetst aan de geldende privacywetgeving en ziet over het algemeen geen problemen met de manier waarop de stichting de gegevens verzamelt, verwerkt en opslaat. Wel stelt het college enkele voorwaarden waar Brein zich aan zal moeten houden, zoals het op de hoogte stellen van de personen die in de database worden opgenomen en het instellen van een maximale bewaarduur.

Het enige feit waarvoor Brein op de vingers getikt wordt is het doorspelen van gegevens naar zusterorganisaties zoals de RIAA in de Verenigde Staten. Omdat men in Amerika naar Europese standaarden geen passend beschermingsniveau hanteert voor dit soort gegevens zou zo'n uitwisseling volgens het controleorgaan alleen mogen plaatsvinden wanneer er daadwerkelijk sprake is van (concrete plannen voor) een gerechtelijke procedure.

Hoewel het CBP uitgaat van Breins oprechtheid vraagt Bits of Freedom zich ernstig af of de stichting daadwerkelijk kan werken zoals ze zelf omschrijven. Brein heeft zelf namelijk niet de bevoegdheid om de persoongegevens die horen bij een bepaald IP-adres te verzamelen, en kan mensen dus alleen op hoogte stellen van de opname in hun database met medewerking van de provider. De meeste providers verstrekken de nodige gegevens echter pas als er sprake is van een dwangbevel, wanneer het voor het 'slachtoffer' dus eigenlijk al te laat is.

[b]Bron: [/b][url="http://www.tweakers.net"]www.tweakers.net[/url]

k vind die stichting Brein irri worden :S: lopen steeds meer te kloten... Edited by Letzlo
Link to comment
Share on other sites

Opzouten met hun!

Ik wil heel mn IP daar niet bekend hebben!  En sowieso IP's veranderen vaak he :p (ook van kabel eens in de zoveel tijd)
Link to comment
Share on other sites

ast goed is heb je een contract met je provider die geen gegevens mag verstrekken aan derden toch?
Link to comment
Share on other sites

volges mij doen ze t ook nie via je provider, je IP-adres 8erhalen, kan op meer manieren... maar persoonsgevens dr8er is wel lastiger voor ze idd... moet dan tog via rechter, iig nu nog, k zie de toekomst nie zo rooskleurig tegemoet, strax mogen ze
Link to comment
Share on other sites

naja dan wordt t gwoon met je externe hd naar school en inde media ff de download optie aanzette
en daar lkkr je schijf volpompen :)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...