Jump to content

Fia stelt radicale veranderingen voor


Radoforce
 Share

Recommended Posts

FIA stelt radicale reglementswijziging voor 





De FIA wil het uitzicht van de F1 wijzigen
Opschudding in de F1-paddock deze ochtend nadat de FIA heel onverwacht een radicale reglementswijziging voorstelde. Die zou niet meteen in voege treden, maar vanaf 2008 zou de sport er heel anders kunnen uitzien. Handmatig schakelen, gebruik van 2,4 liter motoren en het afschaffen van reservewagens zijn maar enkele van de (nu al) omstreden wijzigingen. 
 

De wijzigingen die de FIA na afloop van het huidige Concorde Verdrag wil doorvoeren zijn tweeledig. Er werd ernstig nagedacht over het technische reglement, maar ook op sportief vlak zouden er weer nieuwe regels komen. We zetten alvast even op een rijtje wat de FIA allemaal wil wijzigen.

Technisch

De huidige 3 liter V10-motoren zouden vervangen worden door V8 krachtbronnen met een inhoud van 2,4 liter. Elke cilinder zou overigens maar 4 kleppen meer mogen hebben. De nieuwe motoren zouden bovendien niet 1 maar 2 volledige raceweekends moeten kunnen overleven. Ook de directe benzine-injectie onder hoge druk zou afgeschaft worden, samen met nog enkele andere wijzigingen aan de uitlaten enzovoorts.

Ook de materialen die voor de nieuwe motoren gebruikt worden zullen ernstig gecontroleerd worden. Er zou een lijst met toegelaten materialen komen die voor bepaalde onderdelen moeten gebruikt worden. Bovendien moeten ze ook op een vastgestelde manier vervaardigd worden.

Wat schakelen betreft wil de FIA terug naar het verleden. Semi-automatische versnellingsbakken zouden niet langer toegelaten worden zodat rijders opnieuw handmatig moeten schakelen en koppelen. Daarnaast zullen ze het ook zonder stuurbekrachtiging moeten stellen.

Ook elektronisch gestuurde differenti
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...