Jump to content

nieuw tijdperk


Radoforce
 Share

Recommended Posts

Komend weekend start in Melbourne het nieuwe Formule 1-seizoen. Na een spannend en spectaculair 2003 zijn de verwachtingen voor het komende seizoen hooggespannen. De strijd om de wereldtitel lijkt uit te kunnen draaien op een ouderwets duel tussen de drie topteams, met Renault als zeer gevaarlijke outsider. Wie slaagt er als eerste in om de hegemonie van Michael Schumacher te doorbreken? 
 

Er kan veel veranderen in een jaar tijd. Vorig seizoen rond deze tijd twijfelde eigenlijk niemand eraan dat Michael Schumacher zijn wereldtitel zou prolongeren. Na zijn indrukwekkende staaltjes machtsvertoon in 2002 leek niemand hem te kunnen stoppen, maar vorig seizoen bleken er scheurtjes te zitten in het onschendbaar geachte machtsblok van de Duitser en zijn Ferrari-team. Aanvankelijk legde vooral McLaren de manco's van Ferrari bloot, waarna in de loop van het seizoen ook Williams en af en toe Renault het team uit Maranello op een pijnlijke manier met de neus op de feiten drukte. Met nog enkele races te gaan leek niemand zelfs meer te geloven in titelprolongatie van Schumacher, maar met twee indrukwekkende races op rij stelden Ferrari en de Duitser alsnog beide wereldtitels veilig.


De Ferrari F2004
Duidelijk is echter dat Ferrari dit seizoen vol aan de bak zal moeten om de concurrentie opnieuw af te troeven. In tegenstelling tot de voorgaande seizoenen zal het team dan ook direct in Melbourne aan de start staan met de nieuwe F2004. De scharlaken bolide ziet er opnieuw strak en snel uit en heeft in tegenstelling tot de concurrentie geen revolutionair design. Gevreesd wordt echter dat het zwakke punt van Ferrari niet het chassis of het rijdersduo, maar de bandenleverancier zal zijn. Vorig seizoen al bleek Bridgestone op veel fronten voorbij gestreefd te zijn door Michelin. Mocht die situatie ook dit seizoen het geval zijn, kan Ferrari haar borst nat maken.


Williams FW26: Revolutionair
E Edited by Radoforce
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...