Jump to content
  • entries
    75
  • comments
    84
  • views
    106,508

Niet lezen...


Guest

4 views

 Share

Waarom lezen mensen nou niet gewoon ff waar iets om gaat?Ik heb het hier niet over het lezen van boeken, maar gewoon het lezen om je heen, krantenkopje, nieuwsbanners, foutmeldingen, instructies. Alles maar half half...Neem het voorbeeld in de shoutbox vandaag.Krop meld dat het schijnt dat de FTP server niet werkt.Als hij gewoon even de foutmelding had gelezen, had hij gezien wat er mis was. Dit was dus "530 Sorry, autorisatie is mislukt" en autorisatie krijg je natuurlijk alleen met de juiste inlog gegevens. Oftewel, die zijn niet correct. Werkt de ftp dan wel of nie? Waarom zou je dan iets gaan zegge wat heel nie waar is, en zo mogelijk mensen een verkeerd imago geven van ons doen en laten? Als je het niet weet kan je nog beter alleen zegge dat er iets mis is met de ftp, want je kan niet op dat account komen bijv.Ik merk het steeds vaker, mensen lezen niet...Laatst: ja de mailserver werkt niet!Nadat ik zelf checkte via die persoon zijn pc (remote) was er helemaal niks mis...Waarom leest men dan de error niet? Dan kan ik er ook wat mee, nu weet die persoon niet wat er was, firewall probleem? hacker? server onbereikbaar? kut internet? verzin het maar, zo onduidelijk als wat...Ook laatst: ja joh, mn hele GR flipte!Ik had zelf ook de error ondekt, wat was het nou? Hij gaf een error dat het geopende bestand een fout bevatte en hij dus om die reden vast liep en het bestand zou gaan sluiten om een echte vastloper te voorkomen. Maarja, wat had ik kunne denken? GR deed niks meer, zoals een keer bij herman 1+1 deed het niet eens... GR begon allemaal rare tekens te doen... GR deed alles verkeerd... Naja verzin het maar weer, weer onvolledig.Jammer...Jammer dat mensen niet meer ff de tijd nemen na te gaan wat er aan de hand is.Zelf heb ik er dagelijks mee te maken met onze eigen server. Heel vaak krijg je een error omdat nou eenmaal niks precies op elkaar afgestemd is, nou dan moet ik dus goed naar de error kijken en proberen te zoeken naar het probleem. Meestal is deze zo gevonden. Zelfs als krijg je geen error kan je vaak zelf al wel bedenken wat er mis kan zijn en wat er dus niet mis kan zijn....Mensen die dit lezen (zullen dr nie veel zijn), lezen jullie dan wel alles..?Ik hoop dat mensen ooit weer eens een beetje de tijd nemen voor zulke dingen, scheelt veel gebel naar helpdesks enzo, en veel geld!En nu is mn hoofdpijn bijna weg, zo... frustratie dr uit gooien werkt :p

 Share

5 Comments


Recommended Comments

Ik zie gelukkig weer dat je humeur is verbeterd met de laatse blog entry ;)

Maar ik voel me genoodzaakt om even te reageren...

Lezen valt af en toe zeker niet mee, zelfs voor mij niet. Dat had ik een paar keer met mijn digitale camera. Dan heb je heel het boekje doorgelezen en dan doe je het toch weer verkeerd, dan lees je het terug en dan zeg je O JAH! Op SSC (hoogbouwforum  :angel-not: ) zijn elke dag genoeg voorbeelden van mensen die niet lezen. "Hoe hoog wordt de toren eigenlijk" Het antwoord staat dan 2 pagina's terug. Dat is nu echte nuldenkwerk.

Als er een maat word gegeven is het een feit. "Ik snap niet wat er met 120 meter bedoeld wordt!" ,hoor je vrijwel nooit. Als er een regel word gegeven moet je het toepassen en daar onstaat soms verwarring over. Een regel wordt soms anders/verkeerd begrepen. Zie het maar als de bijbel. De katholieken en de Protestanten waren vroeger gezworen vijanden van elkaar, terwijl ze dezelfde inspiratiebron hadden.

In dit topic gaat het er om om zoveel mogelijk variaties te vinden voor "watskeburt".

Bijv "opkeplurt" (dank aan Ron@ld)

ps. in dit topic komen dus allemaal fout gespelde woorden die de smods niet mogen aapassen. 

1. "Ow het woord moet rijmen op watskeburt. Voorbeeld Geldgeburt, Diehondmurt." (Hip bedoelde vast Kaasnurt en Robbert bedoelde Neukburt)

2. "De Ke moet in het woord blijven. dat bedoel je! Voorbeeld. Biertjekeslurpt"

Je kan het dus al op 2 manieren opvatten. Misschien sommige's op meerdere manieren. Het valt soms niet mee om je bedoelingen goed te verwoorden.

Over foutmeldingen en dergelijke. Tjah. Een gemiddelde pc gebruiker raakt in paniek of geirriteerd als er een foutmelding verschijnt. Mensen weten niet wat de melding inhoud. Als je hosting wil aanbieden moet je toch ook een helpdesk hebben. Anders durf ik helemaal niks meer te vragen over meldingen waarbij ik twijfel wat ik moet doen. Het heeft ook allemaal met begrippen te maken.

Zo en nu ga ik pitten! >_<:):

Link to comment

Reageer ik mooi ff mee snel...

Dat watskeburt, opkeplurt...

Als ik zeg, maak hier een vervolg op: abc bcd... Dan is dat ook duidelijk met 1 simpel voorbeeld (in mijn ogen)

Dr komen zelfs nog 5 woorden achteraan, die juist zijn! En dan komen hun met woorden die er totaal niet op lijken... En jij zegt dan, ze bedoelen. Ja zeg ik, maar ik bedoel nee? Das dus onzin he...

Ff over dat helpdesk gedoe waar jij nogal over in zit. Bij een helpdesk zal jij ook precies de foutmelding moeten geven, al doe je dat niet dan zal ik daar om vragen. Anders is het onmogelijk je probleem zo snel mogelijk op te lossen. Allemaal een questie van lezen en doorgeven... Bij een helpdesk worden vaak ook voorwaarden gesteld, zeg maar dat je een topic moet beginnen met je pakket info, of dat je in je signature hebt staan wat je pakket is (op een helpdesk forum). Je moet altijd je probleem zo goed mogelijk toelichten en verwoorden, dan is het probleem meestal zo opgelost :)

Link to comment

Dat kan miss wel beetje ja, maar nog.

Kvind het dan nog stom zeker bij die foutmelding dat er dan word gezegd dat ie miss wel kapot is... noem dan alleen de fout, breng je mensen ook niet op het verkeerde spoor.

Ik kan dan wel wat bot reageren, maar soms ist gewoon ff te veel als je dan zoiets doms ziet (in mijn oge)

Link to comment

Zoals laatst, jij had prob op het forum.

Je stuurde screenshot en ik wist vrijwel meteen wat er aan de hand was en hoe ik het moest oplossen :)

Dat is een fijne manier van een fout doorgeven...

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...