Jump to content

Gelijkspel Oranje Engeland


PC-fre@k
 Share

Recommended Posts

Het Nederlands Elftal heeft in een oefenduel in de Amsterdam ArenA met 1-1 gelijkgespeeld tegen Engeland.

Echt spetteren deed de wedstrijd niet. In de eerste helft overheerste Oranje met het balbezit, en waren er aan beide kanten een paar kleine kansen. Grootste kans voor Nederland was een kopbal van Landzaat na de inzet van Robben. Daarna miste Wayne Rooney nog een kopkans, maar in de 37ste minuut scoorde hij wel: uit een voorzet van Cole wist de spits van Manchester United de bal achter de doelman Timmer te koppen. Pas aan het einde van de tweede helft komt Nederland op gelijke hoogte, door een goal van Van der Vaart vijf minuten voor tijd.

Bondscoach Marco van Basten was gematigd tevreden over de wedstrijd. Hij vond dat Oranje zeker in de eerste helft moeite had met de opbouw. Van Basten was tevreden over Clarence Seedorf, die voor het eerst sinds 2004 zijn opwachting voor Oranje maakte. Hij werd met open armen ontvangen. "Clarence heeft zijn taken goed uitgevoerd. Hij leed wel eens balverlies, maar had ook sterke momenten. Of hij er de volgende keer bij is, kan ik niet zeggen. Het duel tegen Rusland is nog ver weg. Van der Vaart speelde uitstekend," zei Van Basten.

Twee tegenstanders van het Nederlands elftal uit de kwalificatie voor het Europees kampioenschap hebben hun vriendschappelijke interlands verloren. Bulgarije ging met 3-1 ten onder bij Slowakije. Wit-Rusland kreeg klop van Estland, 2-1.

[b]De volgende oefenwedstrijd van het Nederlands elftal is op 7 februari, tegen Rusland. [/b]
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...