Jump to content

Missie Afghanistan


Keezy
 Share

Recommended Posts

Het kabinet raakt een beetje verscheurd om de missie naar Afghanistan. Vind jij dat deze missie moet doorgaan zodat er een kabinetscrisis ontstaat. Of zingt het kabinet het uit?

[b]D66 dreigt met kabinetscrisis [/b]

Uitgegeven: 11 januari 2006 16:24
Laatst gewijzigd: 11 januari 2006 16:31

DEN HAAG - Het vooraanstaand Tweede Kamerlid Bert Bakker van D66 gelooft niet dat het kabinet een uitzending van militairen naar het zuiden van Afghanistan overleeft. "Of het kabinet komt tot inkeer en besluit niet te gaan. Of het kabinet komt er niet uit en klapt uit elkaar", zegt hij deze week in Elsevier.

Volgens Bakker is het "ondenkbaar" dat een missie met zoveel risico's genoeg heeft aan de steun van een kleine meerderheid in de Kamer. Maar zelfs als er een ruime meerderheid met steun van de PvdA ontstaat, dan is dat nog niet acceptabel voor de democraten.

"Want die steun wordt dan niet gegeven op inhoudelijke, maar op machtspolitieke gronden. Dan hebben we een kabinetsprobleem, want het lijkt mij vrij ondenkbaar dat D66 in zo'n kabinet wil blijven."

NU.NL
Link to comment
Share on other sites

als de missie niet doorgaat en de "strijders" daarzo weer de macht misbruiken is al het voorgaande voor jan lul geweest.
mgoed dat is als
ondenkbaar is het overigens niet

maar van waaruit is deze missie gekomen. Vanuit de VS, de NAVO, de VN ???
als alleen de VS t wil dan gaan ze maar lekker zelf, is het idee vanuit de NAVO of VN dan vind ik dat we mee moeten gaan.
Link to comment
Share on other sites

Aan de ene kant denk ik: De VS is de hele oorlog met Afganistan begonnen, alles platgebombardeerd om Bin Laden te doden van wie niemand weet of hij nog leeft.. Dan maken ze 't zelf maar af ook!

Aan de andere kant, nu 't daar eenmaal een zootje is, kunnen we beter helpen dan toekijken..

@ Krop: Het is vanuit de NAVO maar de leiding van de operaties ligt bij de VS gloof 'k..
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
[b]D66-leider Dittrich stapt op.[/b]

D66-fractieleider Boris Dittrich legt zijn functie neer. Dat meldt RTL Nieuws. Lousewies van der Laan volgt hem zeer waarschijnlijk op. Dittrich houdt om 17:00 uur een persconferentie.

Onvrede
Binnen de partij was al langer onvrede over het 'zwalkende' optreden van de partijtop in de discussie rond de missie. De druk nam toe na het voor Dittrich dramatisch verlopen Afghanistan-debat, gisteren.

De Graaf
Dittrich werd begin 2003 gekozen tot fractieleider. Hij volgde Thom de Graaf op, die opstapte na het slechte verkiezingsresultaat. Dittrich loodste D66 vervolgens het kabinet Balkenende II in.

Amsterdam
Voorzitter Telleman van de Amsterdamse afdeling van D66 liet vanmorgen als eerste weten dat Dittrich zou moeten opstappen. "Er is geen andere weg." Ook bij veel andere lokale afdelingen is er veel onvrede over het optreden van D66 in de discussie rond de nieuwe militaire missie naar Afghanistan.

RTLNIEUWS.NL
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...