Jump to content

F1: BAR voor twee wedstrijden geschorst


D-Eye
 Share

Recommended Posts

[quote]Het formule 1-team BAR Honda is voor twee wedstrijden geschorst, en zal volledig uit de uitslag van de afgelopen race gehaald worden. De International Court of Appeal (ICA) van de FIA heeft deze beslissing genomen naar aanleiding van een onreglementaire tweede benzinetank in de auto, en een te lichte wagen aan het einde van de Grand Prix van San Marino.

Het hebben van een tweede tank is op zich niet illegaal, aangezien de tanks zo groot gemaakt mogen worden als de teams nodig vinden. Omdat de tank echter niet bij de FIA bekend was, kon de FIA er ook geen benzine uit pompen voor een diepgaande controle van het gewicht van de auto. Tijdens de laatste pitstop van de race kon er dan 'stiekem' benzine in de tweede tank gepompt worden, waardoor de auto boven het minimumgewicht uit leek te komen.

Het team van Jenson Button en Takuma Sato zal nu met terugwerkende kracht uit de uitslag van de Grand Prix van San Marino, de laatste race, gehaald worden. Daardoor raakt Button een derde plaats kwijt, en verliest Sato zijn vijfde plaats. Bovendien mag het team niet meedoen aan de eerstvolgende twee races, de Grand Prix van Spanje en die van Monaco.

BAR zelf ontkent met klem dat de tweede tank voor illegale doeleinden gebruikt is tijdens de race. Het team zal dan ook in beroep gaan tegen de uitspraak

[i]bron:fok.nl[/i]
[/quote]

Je kan het ook overdrijven, als ze nou 1e en 2e waren geworden....
Link to comment
Share on other sites

t beroep zal t uitwijzen
allebei de kanten bevat waarheid, dusja......
maar ze magge van mij gewoon rije
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...